vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Defibrilatoare în pieţele din Slatina

Un magazin din Piaţa Zahana şi un altul din Piaţa Progresul vor avea câte un defibrilator. Echipamentele vor putea fi folosite în caz de necesitate atât de personal medical, de personalul din cele două magazine, deja instruit, precum şi de persoane fără pregătire medicală, având în vedere că au şi ghidaj vocal în limba română.

Acestea au fost achiziţionate de Clubul Rotary Slatina, iar la instruirea personalului din cele două magazine în care vor fi montate defibrilatoarele a luat parte şi Filiala de Crucea Roşie Olt.
„Fondurile necesare derulării acestui proiect au fost colectate în cadrul balului datorită contribuţiei invitaţilor, a membrilor Rotary, Interact şi Rotakids, prin licitaţie de obiecte de artă şi tombolă şi prin caricaturi realizate de către Gogu Neagoe în schimbul donaţiilor. (…) Clubul Rotary Slatina, în parteneriat cu Filiala de Cruce Roşie Olt, a programat şi realizat deja instruirea angajaţilor celor două magazine, aceştia fiind primii care pot interveni în caz de necesitate. Au fost învăţaţi să evalueze corect victimele, să apeleze serviciile de urgenţă, să efectueze manevre de resuscitare, să utilizeze defibrilatorul”, se arată într-un comunicat de presă al clubului.
Defibrilatoarele sunt automate, prevăzute cu un set de padele (electrozi) pentru adult, de unică folosinţă, iar timpul de încărcare este de 10 secunde, timpul de analiză ECG de 10 secunde, au detector de stimulator cardiac (pacemaker), baterie care susţine aproximativ 200 de şocuri (de utilizări) şi au garanţie pentru o perioadă de cinci ani.
Anul acesta, în municipiul Slatina, la iniţiativa poliţistului Viorel Teacă, la sediul Poliţiei Slatina, a fost amplasat un defibrilator automat, fiind primul amplasat în altă instituţie decât cele medicale, reaminteşte Agerpres.

Politica