joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccin antigripal interzis copiilor sub 3 ani, achiziţionat de Ministerul Sănătăţii

După ce anul trecut 199 de români au murit din cauza virusului gripal, Ministerul Sănătăţii a cumpărat cu 200.000 de doze mai mult faţă de 2018. Cu toate acestea, vaccinul ales prin licitaţie nu este recomandat copiiilor sub 3 ani.

Chiar dacă programul naţional de imunizare gratuită cuprinde şi copiii de la 6 luni, până la 5 ani, vaccinul ales de autorităţi în urma licitaţiei nu este recomandat copiiilor sub 3 ani, relatează Ştirile ProTV.

Anul trecut în România au fost 24.000 de cazuri de gripă raportate dar şi cel mai mare număr de decese. Şi anul acesta virusul va suferi modificări iar specialiştii susţin că toată lumea ar trebui să se vaccineze încă de la începutul acestei luni. Vor mai trece alte două săptămâni până la imunizare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul Sănătăţii a anunţat că alte 450.000 de doze de vaccin antigripal din cele 1,5 milioane achiziţionate de Ministerul Sănătăţii vor ajunge în România începând din 10 octombrie, iar 500.000 urmează să fie distribuite în noiembrie. Sorina Pintea a mai precizat că vaccinurile cumpărate de minister sunt destinate, la fel ca şi anii trecuţi, categoriilor considerate de risc, respectiv bolnavi cronici, personal sanitar, persoane peste 65 de ani.

Politica