joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Screciu: Severinul are o soluţie pentru încălzire pe termen lung

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, afirmă că există o soluţie pentru încălzirea oraşului pe termen lung. Potrivit acestuia, este vorba despre construirea unei centrale termice în cogenerare de înaltă eficiență.

Din punct de vedere tehnic, centrala va avea următoarea echipare: 8 motoare termice de către 4,4 MWe + 3,7 MWt (3,2 Gcal) fiecare, 1 cazan de apă fierbinte (CAF) de 30 Gcal/h, 1 cazan de apă fierbinte (CAF) de 20 Gcal/h, 1 cazan de apă fierbinte (CAF) de 10 Gcal/h”, precizează Screciu.

Valoarea investiției este de 59 milioane euro inclusiv TVA, iar edilul susţine că în acest moment sunt două variante de finanțare: “1.Prin OU 53/2019 privind finanțarea investițiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea și extinderea sau înființarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităților – 85% din valoarea investiției prin sume transferate de la Guvern și 15% de la bugetul local. 2. Fonduri europene Axa 10.D Decarbonificare – finanțare 70% bani europeni și 30% fonduri de la bugetul local”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marius Screciu mai declară că în funcție de prețul la gaze și prețul curentului electric produs de noua centrală, este preconizat un preț al gigacaloriei în jurul valorii de 250 lei inclusiv TVA. “Ținta noastră este ca prețul gigacaloriei să fie mai mic decât cel produs prin centrale de apartament pe gaz”, a conchis primarul Severinului.

Politica