marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raită prin viață. Utopie, numele tău e PSD

Ştim cu toţii că despre comunism, ca mod de existenţă (blocul comunist) a unei importante părţi a populaţiei planetei, s-a zis că e o utopie, care mai dăinuie şi azi, pe ici şi colo, chiar şi pe la noi. Conform NODEX -2002, UTOPÍE înseamnă: 1. Proiect privind constituirea unei societăți ideale, fără a ține cont de legitățile obiective de dezvoltare a societății umane; plan irealizabil al unei societăți, intenție fantezistă, ideal iluzoriu. La scurt timp după 23 august 1944, Gheorghiu Dej zugrăvea (chiar principesei Ileana!), tabloul României comuniste: o lume modernă, industrializată, cu ştiinţă de carte, având parte de toate binefacerile lumii moderne dar fără nedreptăţile acesteia. Că lucrurile aveau să stea cu totul altfel decât le-a zugrăvit liderul comunist e altă poveste, în care întâlnim şi bune (şcolarizare crescută, construcţii civile şi industriale enorme), şi rele (bunăstarea, ameliorată cam târziu, şi îngrădirea libertăţilor fundamentale ale omului).
Urmaşii politici ai PCR au venit la putere în ,,capitalismul de cumetrie” cu o temă bazată pe trei utopii. Prima a fost aceea de repunere a poporului român în drepturile sale de a o duce bine (bunăstarea de care vorbea liderul comunist la începuturi), ca şi când acest drept ar fi picat din cer şi cineva (cum cine, cei de dreapta) l-a luat cetăţenilor fără pic de milă. A doua utopie, servită cu mare satisfacţie poporului, a fost aceea că ei, cei de stânga, sunt 80% ,,de ţară” şi că, gata, s-a terminat cu capitaliştii, care nu vor mai exista nici în opoziţie. Cea de-a treia utopie o reprezintă restauraţia, revenirea la partidul-stat paralel, în ceva de genul partidul e în toate, în legislaţie, în justiție (mai ales), în finanţe şi economie, în relaţiile externe (care, se ştie, n-au culoare politică ci doar interesul Ţării) şi, mai ales, în relaţiile sociale, adică tot poporul trebuie să fie PSD-ist pe vecie, altfel e „băsist”, adică duşman al PSD-ului care se identifică (!?) cu poporul.
Dacă stăm strâmb şi judecăm drept, PSD-ul actual e o utopie de proporţii prin însăşi naşterea ei. Nemaiavând 80% ca pe vremuri a trăit şi încă mai trăieşte prin alianţe contra naturii între alte alianţe (tot contra naturii), cu doctrine diferite ca de la cer la pământ (socialişti, liberali, conservatori, etc) şi, mai ales, cu conducători utopici. E o utopie să crezi că informatorul şi vaşnicul comunist/conservator Dan Voiculescu, utecistul-liberal de serviciu Crin George Laurențiu Antonescu, Victor Viorel Ponta, cel care declara în 2008 că: „Am fost procuror, am condus Corpul de Control al Guvernului, am văzut multe furturi şi jafuri în România, dar… Este prima dată când regret că nu mai există Nicolae Ceauşescu, pentru că el sigur i-ar fi împuşcat pe toţi”, şi care apoi, cot la cot cu Dragnea i-a apărat pe toţi, pot face lucruri importante pentru poporul român, sau măcar un lucru bun.
Fiecare din cei de mai sus, fiecare şef/șefuţ psd-ist trăieşte cu visele/visurile sale, care n-au nici în clin (nu crin), nici în mânecă, şi nici nu pot avea, cu visele/visurile poporului român ori ale poporului psd-ist.
De fapt poporul român nu mai are niciun vis ci, doar întrebarea când o să-i fie şi lui bine, că s-a săturat de rău de-o istorie întreagă. Asta visează poporul român în timp ce ,,elita psd” visează cum să-şi înbogăţească partinicii, visează apărări sigure pentru hoţi şi desfiinţarea justiţiei ca să-şi pună la adăpost averile făcute cum numai ei știu (poate mai ştie Ceaușescu dar n-are cum să ne spună).

***
Ziceri ale „titanilor” de ieri. Ale „titanilor” de azi, mâine.
Dan Voiculescu:
– Traian Băsescu are o atitudine de maidanez: vine, muşcă şi pleacă.
– Pentru Uniunea Europeană este relativ greu să producă ţărani.
– Cine se va dovedi că a avut un angajament cu Securitatea, va fi dat afară, în frunte cu mine.
Crin Antonescu:
– Pe scurt, domnule Mircea Geoană, îmi cer permisiunea să vă spun cu toată politeţea că sunteţi un demagog.
– Mie nu-mi place nici partidul în care stau, nici ţara în care trăiesc!
– Dacă în 2004 am votat cu Traian Băsescu ca să scap de Adrian Năstase, vreau să votez acum cu Mircea Geoană ca să scap de Traian Băsescu.
Victor Viorel Ponta:
– Cu cât spui o prostie mai greu de explicat cu atât se pare că devii mai important.
– Politica nu e ceva care se face cu mănuşi, cu florete, dar nici la nivelul de dat cu parul în cap, de pus mâinile în şold ca la piaţă, nici aia.
-Numai Hrebenciuc este cel care pune oamenii la masă şi le dă la toţi funcţii. El e singurul care reuşeşte.

Politica