vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un director mătrășit are de primit peste 2 miliarde de lei vechi. Bani publici de la primăria Orșova și de la Prefectură

Fost manager al Spitalului Municipal Orșova, județul Mehedinți, Adrian Cican a câștigat procesele cu primarul Orșovei, dar și cu prefectul de Mehedinți. Nu mai puțin de 26 de procese s-au finalizat în favoarea ex-managerului, în urma cărora acesta are de primit, din bani publici, circa 2 miliarde de lei vechi, însemnând salarii cuvenite și cheltuieli de judecată.

După ce l-a destituit de mai multe ori din funcția de manager al Spitalului Municipal din Orșova, primarul Marius Stoica e bun de plată acum. În această poveste a daunelor plătite din banii instituției, adică bani publici, a intrat și prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea. Totul a început în urmă cu mai bine de 8 luni, când Adrian Cican a fost dat afară din funcție în baza unei dispoziții a primarului Marius Stoica. După ce a anulat în instanță acea dispoziție și s-a reîntors pe funcție, Adrian Cican s-a trezit cu altă dispoziție, ce avea o cu totul altă motivație. Acest lucru s-a repetat de mai multe ori, de fiecare dată fiind sesizată instanța de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Mehedinți. Ulterior procesele s-a mutat la Curtea de Apel Craiova, unde ex-managerul a câștigat din nou pe bandă rulantă. Cert este faptul că acum, Adrian Cican se apropie cu pași repezi de o performanță inedită în județ: va avea de primit de la Primăria Orșova suma de 200.000 de lei (2 miliarde de lei vechi), iar de la Instituția Prefectului Mehedinți circa 10.000 de lei. Adrian Cican a declarat că povestea nu se va opri aici, deoarece, imediat după ce își va recupera daunele din partea celor două instituții, se va îndrepta direct împotriva primarului Marius Stoica și a prefectului Nicolae Drăghiea, pentru ca aceștia să acopere pierderile suferite din banii contribuabililor, din propriile buzunare.

Politica