joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pițurcă intră în bătălia pentru titlu!

Victoria de la Mediaș deschide drumul CSU spre o performanță așteptată de olteni de aproape 3 decenii.

În doar trei săptămâni, Pițurcă a început deja să schimbe fizionomia echipei sale. La Mediaș, CSU a arătat agresivitatea. A atacat din prima clipă, dar bara s-a opus la șutul lui Vătăjelu din secunda 40. Controlul total al jocului s-a materializat repede: gol Nițu în minutul 6. Au urmat alte două șanse ale oltenilor, și golul lui Dumitru Cardoso, la prima ocazie a gazdelor, când Lelic a picat la pământ în duel cu M. Constantin. CSU a arătat o forță de revenire fantastică, materializată în eurogolul lui Vătăjelu, la un minut după ce anfitrionii egalaseră. În actul secund, Cicâldău, cu largul concurs al lui Pleșca, a făcut 3-1. Oaspeții au redus diferența în minutul 88 prin rezerva Roșu, la prima atingere, însă golul de 3-2 a fost tardiv pentru a influența destinația punctelor.

 

După meci, Victor Pițurcă a spus: „Am avut emoții pe final, Mediaș e o echipă bună. Are un atac bun, în orice moment te aștepți să producă ceva. Am luat gol din fază fixă pe final, nu e ok, dar nu mai contează. Mai avem de muncit. Lui Cicâldău i-a purtat noroc banderola, de maniera asta trebuie să joace. Nițu trebuie să prindă mai multă personalitate. Sincer, nu-l scoteam dacă nu acuza acele dureri. Mi-a fost teamă de o ruptură. Pe Pigliacelli l-am certat pentru că nu și-a organizat defensiva. Are un temperament deosebit. Aveam pretenția să stea cu gura pe ei. Mai avem de lucru, mai sunt băieți care trebuie să vină din urmă. Azi am făcut o primă repriză bună, așa vreau să joace băieții. A contat suprafața de joc, cred că s-a văzut, nu mai e nevoie de multe comentarii. E gazon bun și mingea a circulat bine”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

CSU s-a impus cu 3-2, prima victorie din era Pițurcă, și a urcat pe locul 2, cel puțin până se vor juca și celelalte meciuri din etapă. Echipa lui Piți intră serios în cărți pentru titlu.

 

Gaz Metan Medias – Craiova 2-3

A marcat: Dumitru Cardoso 41, N. Roșu 88 / Nițu 6, Vătăjelu 42, Cicâldău 57

Mediaș: Pleșca – R. Romeo, M.Constantin, Larie, Velisar – Droppa (88 N. Roșu), Fofana, N. Chamed (58 Moussa) – Olaru, L. Fernandes, Dumitru Cardoso. Antrenor: Edi Iordănescu

CSU Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic (75 Acka), Bălașa,Vătăjelu – Ivanov (68 Mateiu), Cicâldău, Cosic – Nițu (43 Roman), Ivan, Mihăilă. Antrenor: Victor Pițurcă.

Politica