joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Curtea de Apel Bucureşti se pronunţ[, astăzi, în dosarul pentru stabilirea calităţii de colaborator a lui Traian Băsescu

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti s-ar putea pronunţa vineri în dosarul în care Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a solicitat instanţei stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu.

La ultimul termen din dosar, Traian Băsescu a declarat că nu a fost colaborator al fostei Securităţi, aşa cum a susţinut în repetate rânduri. „Nu il comentez (procesul, n.r.), trebuie să mă apăr. Avem puncte de vedere total diferite, eu şi CNSAS, ne va impăca un al treilea, judecătorul. (…) Hai să vedem procesul”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la Curtea de Apel Bucureşti.

Traian Băsescu a mai precizat că o decizie a instanţei în defavoarea sa îi va afecta imaginea. Întrebat dacă a fost colaborator al fostei Securităţi, fostul şef al statului a spus: „Nu, am declarat tot timpul că nu”, scrie Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova
În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, studiată de MEDIAFAX, se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

Politica