joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Butoiul în care ar fi ars Alexandra şi Luiza, adus din nou în curtea lui Dincă

Procurorii au adus din nou în curtea lui Gheorghe Dincă, pentru reconstituirea crimelor de la Caracal, butoiul în care au fost găsite mai multe fragmente osoase despre care legiştii spun că ar aparţine Alexandrei Măceşanu.

Gheorghe Dincă le-a arătat anchetatorilor cum le-ar fi ars în recipientul metalic pe cele două fete.Butoiul nu a fost pus, însă, pe pirostrii, aşa cum a declarat iniţial Dincă, ci a fost aşezat, pur şi simplu, pe o tablă, direct pe pământ, scrie Adevărul.
În prima zi de reconstituire, în cazul Alexandrei Măceşanu, Dincă a luat manechinul în braţe, l-a aşezat jos, lângă butoi, iar apoi a pus câteva lemne în recipient. A luat din nou manechinul în braţe şi l-a împins cu uşurinţă în butoi, acesta fiind din materiale sintetice. A luat o cârpă, a stropit-o cu benzină dintr-o canistră, a băgat-o printr-un orificiu al butoiului şi a dat foc. Mai greu a fost pentru Dincă atunci când le-a arătat cum ar fi procedat în cazul Luizei Melencu.
După ce cu greu a băgat manechinul în mai mulţi saci tăiaţi la capete, Dincă l-a luat pe umăr, dar când a vrut să-l bage în butoi nu a reuşit. „Nu a putut să bage manechinul în butoi. Ieşea mult afară. A fost un circ de nedescris acolo. Toţi stăteau în jurul butoiului şi urmăreau ce face Dincă”, a declarat Tonel Pop, avocatul familiei Melencu. De când a apărut cazul Caracal, mulţi specialişti au declarat că este imposibil ca într-un butoi să poată fi ars un corp uman întreg, iar reconstituirea cu butoiul a fost catalogată ca fiind un „spectacol ieftin”.
Procurorii DIICOT au precizat că luni şi marţi, în cazul Caracal, s-a urmărit ca Gheorghe Dincă să indice principalele momente privind racolarea, răpirea, violarea şi uciderea celor două fete.

Politica