marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lovitură financiară dată de Pandurii Târgu Jiu!

Echipa de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu poate ajunge să se lupte cât mai repede la promovare și să revină în topul celor mai bune echipe din România. Gorjenii au reușit o lovitură financiară importantă, ce-i poate scăpa de problemele pe care le-au avut în ultimii ani. Clubul de fotbal a avut câștig de cauză la Curtea de Apel Craiova în procesul împotriva acționarilor. Instanța de judecată a respins acțiunea pârâților și i-a obligat să achite sumele de bani cu care s-au angajat. Este vorba de peste 15 milioane de lei noi, adică peste trei milioane de euro.
Se pare că cea mai mare sumă o are de achitat Complexul Energetic Oltenia – peste 6 milioane lei, Consiliul Local Târgu Jiu – aproape 3 milioane de lei. Artego, aproape cinci milioane de lei, Consiliul Județean Gorj – 769 mii lei iar USMO – peste 500 mii lei.
Primarul municipiului Târgu Jiu a ținut să sublinieze că Primăria nu are nici cea mai mică obligație către echipa de fotbal, pentru că hotărârea judecătorească vizează Consiliul Local.
„Acționar în acest club este Consiliul Local. Nu sunt acționat în Consiliul Local, nici măcar mandatat să reprezint Consiliul Local în acest club, iar Primăria, așa cum se observă din hotărârea judecătorească, nu are nici un fel de obligație. Consilierii locali vor lua o decizie sau mai multe. Poate găsesc o modalitate de a formula un recurs în privința acestei hotărâri judecătorești. Entitatea care apare în hotărârea judecătorească este consiliul local, nu Primăria municipiului Târgu Jiu”, a afirmat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.
Marin Condescu, principalul creditor al clubului Pandurii, spune că sumele vehiculate vor intra destul de repede în club. Banii reprezintă cotizațiile asumate și neachitate în perioada 2014-2017.
„Sunt angajați care n-au primit bani și câte 3 ani, dar au continuat să muncească. Le mulțumesc, au fost niște eroi. Putem ieși mâine din insolvență. După ce ducem dovada că am plătit la Finanțe, va fi deblocată și interdicția FRF de a face transferuri. Ne vom întări lotul în perioada următoare. Clubul are puterea să revină în Liga 1”, a spus Condescu, potrivit sport.ro.

Politica