sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcov, amânat la Instanţa Supremă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, marţi, dosarul de corupţie în care Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei şi fost ministru al Finanţelor, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Cazul ar urma să fie luat în discuţie pe 15 octombrie, a decis instanţa supremă. Motivul amânări este acela că nu a fost publicată de către Curtea Constituţională motivarea deciziei privind completurile specializate, informează Agerpres care mai arată că Vâlcov nu a venit la proces, el fiind reprezentat de avocatul său, care a cerut amânarea procesului, susţinând că decizia CCR va duce la rejudecarea pe fond a dosarului.

Judecătorii aşteaptă publicarea de către CCR a motivării deciziei luate în iulie 2019, prin care s-a stabilit că la Instanţa supremă completurile de 3 judecători trebuiau specializate în cazuri de corupţie, explică sursa citată, potrivit căreia, toate procesele în care au fost date soluţii înainte de luna ianuarie 2019 trebuie rejudecate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Darius Vâlcov a fost condamnat, în 8 februarie 2018, de un complet de trei judecători la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în legătură cu mai multe licitaţii de lucrări pentru apă şi canalizare.

În acelaşi dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov, a primit doi ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de cinci ani.

Darius Vâlcov a fost acuzat de DNA de trafic de influenţă pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firmă care a derulat contracte cu Compania de Apă Olt pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare din oraşele Slatina, Scorniceşti şi Potcoava. Hotărârea nu este definitivă.

Şi judecarea dosarului lui Darius Bogdan Vâlcov, de la Tribunalul Dolj, dosar în care este acuzat de luare de mită, a fost amânată pentru data de 10 octombrie a.c..

Mai mult, pe rolul Tribunalului Gorj se mai află un dosar în care este inculpat Vâlcov, tot pentru infracțiuni de corupție.

Politica