joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova vs Constanța, pentru titlul de Capitala Tineretului din România

Craiova vrea să devină Capitala Tineretului, iar pentru acest lucru tinerii craioveni trebuie să treacă de cei ai Constanței. Proiectul oltenilor, #UPtoYOUth, își propune să aducă în prim plan tinerii prin implicarea activă a acestora în viața comunității din care fac parte. Prin intermediul acestui proiect, Craiova își propune să devină un oraș al tinerilor, a căror voce să fie nu doar auzită, ci și ascultată. Pe data de 26 octombrie se va trage linie, iar cei mai buni tineri vor aduce titlul pentru orașul lor.
Primarul Craiovei a scos în evidență că autoritățile locale au reușit să spargă barierele dintre generații prin colaborările cu tinerii. Se pare că autoritățile locale au în vedere constituirea primului Comitet Consultativ al Municipiului Craiova. Acest lucru va fi posibil prin dispoziție de primar.
„Noi ca administrație, împreună cu voi, ne-am propus să dăm aceste bariere la o parte. Un lucru este permanent în viața de zi cu zi în familie, în societate. Familia este cel mai apropiat exemplu. Divergențe între generații au existat și există în permanență. Aceste divergențe pot creea evoluția întregii societăți. De câte ori nu s-a întâmplat ca anumite lucruri care vin de la părinți sub formă de morală să devină lucruri de admirat și pe care le-ați admirat la ei. Ceea ce este foarte important și ceea ce ne-am propus noi este să spargem aceste bariere care de multe ori au fost create artificial între voi tinerii și administrația locală. Administrația este reprezentată azi de unii, mâine de alții. Anumite lucruri care sunt bine puse la punct vor trebui respectate de oricine va face parte din administrația locală. Deja se lucrează la procedura pentru acele idei pe legea 352. Începând de săptămâna aceasta, proiectele vor putea fi depuse și vor putea fi finalizate de către autoritatea locală. Am creat premisele acelui comitet consultativ al tinerilor care a fost aprobat în ședința de consiliu local de săptămâna trecută. Se așteaptă propunerile pentru ca prin dispoziție de primar să se constituie primul Comitet Consultativ al Municipiului Craiova”, a spus Mihail Genoiu.
Primarul s-a gândit deja la o strategie pentru a învinge Constanța și consideră că orașul pe care îl conduce va câștiga competiția tocmai pentru că autoritățile sunt alături de tineri.

Politica