vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupă exclus din ALDE: „Decizie profund nestatutară”

Deputatul Ion Cupă a fost exclus, ieri, din ALDE, alături de Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu și Alexandru Băișanu. Până ieri lider al ALDE Dolj și vicepreședinte al partidului la nivel național, Ion Cupă spune că deciziile sunt nestatutare și cere reintrarea activității partidului în legalitate. Cupă fusese propus ministru al Energiei, de premierul Viorica Dăncilă.

„Excluderea și radierea mea din rândul membrilor ALDE sunt decizii luate profund nestatutar. Transformarea unei ședințe informale în Birou Politic Executiv al Partidului și excluderea unor oameni care au fondat și consolidat partidul reprezinta un demers total antidemocratic și antiliberal.
ALDE și liderul sau devin, și prin această decizie, din apărătorii drepturilor și libertăților cetățenești inamicii acestor valori și principii liberale.
A nu da posibilitatea celor vizați pentru excludere să-și apere în instanțele partidului punctul lor de vedere, este un dictat pentru care ar fi invidioși și liderii de tristă amintire ai partidului comunist.
Din punctul meu de vedere, sunt și voi rămâne membru ALDE, liderul organizației județene ALDE Dolj și vicepreședinte național al partidului. Îmi voi păstra calitatea de membru și funcțiile pe care le dețin în partid prin hotărârea instanței judecătorești.
Deciziile luate, în mare grabă, în Delegația Permanentă din 26 august, sunt lovite de nulitate, pentru că întrunirea acesteia nu s-a făcut statutar. Prin urmare:
1. Protocolul PSD-ALDE nu a fost denunțat din punct de vedere legal.
2. Retragerea de la guvernare nu este, astfel, operațională.
3. Aprobarea susținerii candidaturii domnului Mircea Diaconu devine una lipsită de suport legal.
4. Alianța cu ProRomania este lovită de nulitate.
De altfel, toate documentele ALDE, care au fost generate ulterior acestei Delegații Permanente din 26 august, sunt lovite de nulitate, cu atât mai mult cele de astăzi, adoptate, așa cum s-a anunțat public, într-o ÎNTĂLNIRE INFORMALĂ!
Statutele partidelor în România trebuie să fie de facto obligatorii pentru toți liderii partidelor, nu texte interpretabile după bunul plac și în funcție de interesul personal al acestora.
În consecință, în calitate de membru ALDE, președinte în funcție al ALDE Dolj si Vicepreședinte național al partidului,
Solicit reintrarea în legalitate a activității partidului în baza Statutului aprobat de justiție și demisia tuturor acelora care, în disprețul legii fundamentale a partidului au organizat și dispus aceste măsuri care nu urmăresc altceva decât destructurarea partidului și predarea lui în mâinile unora care nu au nici cea mai mică legatură cu liberalismul”, a scris Ion Cupă pe facebook.

Politica