Studenţii străini vor putea rămâne până la doi ani după finalizarea studiilor în Marea Britanie

Studenţii străini vor putea rămâne până la doi ani după finalizarea studiilor în Marea Britanie

Studenţii străini vor putea să rămână, începând din 2020, în Marea Britanie până la doi ani după finalizarea studiilor pentru a-şi căuta un loc de muncă, conform unei noi măsuri anunţate miercuri de Guvernul de la Londra, informează Mediafax.

În baza reglementărilor în vigoare, introduse de fostul premier Theresa May în perioada în care era ministru de Interne, studenţii pot rămâne în ţară pentru patru luni după finalizarea studiilor.

”Contribuţia importantă pe care studenţii străini o aduc ţării şi universităţilor noastre este atât culturală cât şi economică. Prezenţa lor este în avantajul Marii Britanii”, a transmis ministrul Educaţiei, Gavin Williamson, într-un comunicat.

Guvernul a anunţat că noua măsură le va permite celor care finalizează studiile în regat să muncească sau să-şi caute de lucru, cu orice nuivel de calificare.

Numărul studenţilor beneficiari ai acestui program este nelimitat.

Măsura urmează să se aplice începând de anul viitor celor care încep un prim ciclu sau un ciclu superior într-o ”universitate britanică sau o instituţie de învăţământ superior de încredere, care a trecut proba în domeniul gestionării controlului imigraţiei”.

În Marea Britanie studiază în fiecare an aproximativ 450.000 de tineri din diferite state ale lumii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.