vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova,la un pas de Oblemenco! Mai sunt 2 mici obstacole!

Golul lui Ovidiu Dănănae nu a fost de aur, ci de platină: și-a adus echipa cu un picior pe Oblemenco. Astăzi e tragerea la sorți a 16-imilor de finală ale Cupei României.

Marți după-amiază, în turul 4 al Cupei, FCU Craiova a învins cu 2-1 pe Vedița Colonești, în deplasare. A fost 1-1 după 90 de minute, iar în prelungiri, veteranul Dănănae a marcat pentru calificare. Golul său capătă o importanță sporită, dacă avem în vedere contextul. Prin reușita sa, echipa s-a calificat în 16-imile de finală ale Cupei, ce se vor juca în perioada 24-26 septembrie.

Consiliul Local al Municipiului Craiova a emis prin decembrie 2017 o hotărâre privitoare la taxele și impozitele ce le percepe pentru închirierea stadionului. Potrivit acesteia, pe Ion Oblemenco se pot juca meciuri din 16-imile de finală ale Cupei României. Rezultă că și Adrian Mititelu, patronul FCU, își poate vedea visul cu ochii – adică să revină pe arena legendară din Bănie – dacă va plăti chiria aferentă, în cuantul de 45.000 lei la acest moment.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Odată cu instalarea lui Piți la cârma CSU Craiova, din partea rivalei locale nu există împotrivire. Cel puțin la nivel declarativ. Victor Pițurcă a spus: „Eu sunt de acord în totalitate ca FC U Craiova să joace pe ”Ion Oblemenco”. Această echipă este susţinută de suporteri, şi ei au contribuit la acest stadion. Nu văd niciun impediment. Ei preferă să ţină cu o echipă. Cei care ne susţin pe noi, ne iubesc pe noi”.
Nici Primăria nu ar mai putea invoca lucrări de refacere a gazonului, dat fiind că meciul e la finalul lui septembrie, iar schimbarea ierbii se va face după 13 octombrie, când e un fel de concert pe arenă.

Există însă 2 obstacole în drumul lui Mititelu spre Oblemenco. Primul ține de noroc, și-l va sări sau nu astăzi, la 12, când e programată tragerea la sorți a 16-imilor de finală ale Cupei României. În sensul că FCU Craiova ar trebui să nu pice împotriva celor de la CSA Steaua, sau unei echipe de nivel inferior, întrucât automat aceasta va fi organizatoarea meciului. O a doua barieră sună astfel: CSU Craiova, echipa din prima ligă, va avea în aceeași perioadă meci tot în 16-imile Cupei. Anul trecut, în aceeași fază a întrecerii, s-a înțeles cu Sportul Snagov să mute meciul pe Oblemenco. Dacă va ajunge și acum la o înțelegere similară, este puțin plauzibil că municipalitatea va accepta să se joace 2 meciuri pe teren la distanță de 2 zile (socotim unul pe 24, celălalt pe 26), iar Bancu și ai săi vor avea întâietate, iar Mititelu va rămâne la porți.

Politica