sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DSP Suceava: Copiii din Slatina, aflaţi în excursie în Bucovina, au ajuns la spital după ce au mâncat prea multe dulciuri

Copiii din Slatina, aflaţi în excursie în Bucovina, care au ajuns pe 30 august la Spitalul Orăşenesc din Gura Humorului, nu au avut toxiinfecţie alimentară, ci „un episod de indigestie” cauzat de ”consumul exagerat de dulciuri”. Asta arată ancheta Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.
Potrivit DSP, grupul de copii a consumat alimente preparate doar la unitatea de cazare, din care au fost păstrate corespunzător probe alimentare, notează Agerpres arătând că unitatea de cazare nu este autorizată sanitar pentru alimentaţie publică, iar copiii au declarat că au consumat dulciuri în exces, achiziţionate dintr-un hipermarket.

Inspectorii DSP au prelevat probe şi nu au identificat agenţi patogeni.

Potrivit directorului DSP Suceava, Liliana Grădinariu, proba de apă provenită din sursa proprie nu se încadrează din punct de vedere microbiologic în parametrii prevăzuţi de legislaţie, dar încărcătura microbiană şi cu germeni patogeni este minimă, neputându-se constitui în sursă de îmbolnăvire conform normelor epidemiologice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din grupul cazat la o pensiune făceau parte 16 copii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani şi doi adulţi supraveghetori.

Pe 30 august, doi copii în vârstă de 10 ani au început să acuze dureri abdominale şi vărsături. Supraveghetorii au sunat la 112, iar copiii au fost transportaţi la spital şi diagnosticaţi cu „intoxicaţie alimentară medie”.
Coordonatoarea grupului a decis să îi ducă şi pe ceilalţi copii la spital pentru 
investigaţii amănunţite. Alţi opt au prezentat simptome asemănătoare cu cei doi.
După acordarea de îngrijiri medicale, toţi au fost externaţi.

Politica