vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

2.500 de persoane date dispărute în Bahamas după trecerea uraganului Dorian

2.500 de persoane sunt în continuare date dispărute în Bahamas după trecerea uraganului Dorian, au declarat miercuri autorităţile, avertizând că numărul deceselor este aşteptat „să crească în mod semnificativ”, informează Agerpres.

”Lista, compusă pe baza relatărilor legate de persoanele dispărute, nu a fost comparată cu datele guvernamentale privind persoanele evacuate şi aflate în adăposturi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă (NEMA), Carl Smith, într-o conferinţă de presă.

Primul ministru din Bahamas, Hubert Minnis a avertizat pe de altă parte că, deşi bilanţul oficial al trecerii uraganului este de 50 de morţi, „numărul deceselor este aşteptat să crească”.
Premierul a precizat că până în prezent au fost evacuate peste 5.500 de persoane de pe insula Noua Providenţă, adăugând că ‘transportatorilor comerciali li se va permite reluarea zborurilor spre Abaco începând de azi, într-o manieră limitată”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Furtuna, care a atins prima dată ţărmul acestui arhipelag din Caraibe la 1 septembrie, a măturat zone întregi, insulele Grand Bahama şi Abaco fiind cel mai grav afectate.

Uraganul, transformat în furtună de categoria 5 – cea mai puternică – când a atins uscatul în insulele Abaco, s-a îndreptat apoi spre Statele Unite, atingând uscatul pentru a doua oară ca furtună de categoria 1 în Carolina de Nord, înainte de a lovi Canada.

Politica