marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Focar de infecţie pentru deţinuţii şi gardienii de la Pelendava”

UPDATE/Reprezentanţii Penitenciarului au precizat, pentru Jurnalul Olteniei, că resturile menajere, rezultate în urma activităţii de curăţenie, vor fi ridicate în perioada următoare. Aceştia neagă celelalte acuzaţii aduse, după cum puteţi observa în imaginea de mai jos.

Este focar de infecţie lângă Penitenciarul Pelendava, reclamă ruda unui deţinut. Femeia susţine că jumătate dintre deţinuţi au diferite boli respiratorii şi de piele din cauza faptului că groapa de gunoi a închisorii se află foarte aproape de ei. Femeia a transmis o scrisoare deschisă către ministrul Justiţiei, Avocatul Poporului şi mass-media.

Doamna Ministru, domnule Avocat al Poporului, va scriu ca cetatean al acestei tari si ca ruda al unui detinut din Penitenciarul Pelendava din Craiova, strada Henry Ford, numarul 65. Sunt constienta ca varul meu a gresit si trebuie sa plateasca pentru greseala sa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu va scriu sa cer conditii mai bune pentru el si ceilalti detinuti. Pur si simplu am ramas ingrozita de ce mi-a spus acesta cand l-am vizitat. Mai mult de jumatate din detinutii din penitenciar sunt bolnavi de diferite boli respiratorii si de piele datorita faptului ca la 60-70 metri de ei se afla groapa de gunoi a penitenciarului, o groapa de gunoi ce rivalizeaza cu groapa de la Mofleni, unde se afla aruncate resturi vegetale, resturi animaliere, resturi de mancare, toate intr-o stare de putrefactie, adevarat focar de infectie pentru cei din penitenciar, nu numai pentru detinuti cat si pentru gardienii de acolo.

L-am rugat pe vecinul meu care lucreaza la un penitenciar ce se aprovizioneaza de la abatorul Penitenciarului Pelendava?? sa faca cateva poze si lucrurile sunt adevarate”, se arată în scrisoarea transmisă Jurnalul Olteniei.

Deţinuţii ar fi încercat să ridice această problemă directorului penitenciarului, însă nu au fost ascultaţi, se mai arată în scrisoarea menţionată.

Din ce mi-a povestit verisorul meu atat el cat si alti detinuti au iesit in audienta de mai multe ori la directorul penitenciarului domnul Coriciu dar acesta i-a amenintat cu transferul in cazul in care mai ies la el cu astfel de probleme. Acesta le-a spus ca el este ruda cu ministrul Toader si nu are nimeni ce sa-i faca.

Va rog sa verificati cele sesizate si sa luati masuri pentru a elimina aceste conditii inumane, groaznice. Asa cum am spus la inceput, cred ca aspectele enuntate de mine intra in categoria bunului simt, chiar daca sunt detinuti nu cred ca este normal sa traiasca alaturi de un focat de infectie, cu un miros pestilential.

Va multumesc pentru intelegere si sper sa interveniti si sa rezolvati aceasta problema”, încheie femeia scrisoarea deschisă.

 

Politica