vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bazinul de înot din Severin, verde la finanţare

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Bazinului de înot din Drobeta Turnu Severin, investiţie cu o valoare de 12,3 milioane euro, suportată în mare parte de Compania Națională de Investiții, la care se adaugă și o contribuție a Consiliului Județean Mehedinți, după cum a anunţat Aladin Georgescu, şeful administraţiei judeţene.

„Am mers la Palatul Victoria astăzi (n.r. luni) și am purtat, înainte de ședința de Guvern, câteva discuții cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă și membrii Executivului pentru a susține acest proiect de hotărâre important pentru județul Mehedinți.
În prezent, obiectivul se află la Compania Națională de Investiții, iar decizia de finanțare are la bază în primul rând Strategia de Dezvoltare a Județului Mehedinți, dorința Guvernului de revitalizare a infrastructurii sportive locale și naționale, crearea condițiilor necesare practicării sporturilor de masă benefice pentru sănătate, dar și crearea premiselor pentru creșterea performanțelor românești la nivel internațional.

În plus, împreună cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Alin Chirilă, am făcut demersuri pentru obținerea finanțării necesare acestui obiectiv și pentru faptul că știm că locuitorii din Drobeta Turnu Severin și din județul Mehedinți au arătat că reabilitarea / modernizarea Bazinului de înot este principala investiție pe care și-o doresc implementată în orașul reședință de județ”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.
Potrivit acestuia, proiectul reabilitării bazinului de înot prevede şi realizarea unui cabinet medical, a unor grupuri sanitare, vestiare, cabine de schimb. Totodată, va avea spații pentru saună, masaj, jacuzzi, salină, dușuri, sală de fitness, birouri administrative și spații pentru depozitare.
„Se vor face lucrări necesare creșterii performanței energetice prin anveloparea clădirii. În urma investiției care se va face, Bazinul de înot din Drobeta Turnu Severin va fi unul care va corespunde organizării evenimentelor olimpice, acesta urmând să fie dotat cu toate echipamentele performante de monitorizare și măsurare a competițiilor”, a mai spus Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica