joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ambasada României în Cehia: secţie de votare doar în sediul din Praga

Ambasada României în Republica Cehă anunţă că va putea organiza secţie de votare doar în sediul misiunii de la Praga, după ce MAE ceh au anunţat că acceptă organizarea de secţii de votare numai la sediile reprezentanţelor diplomatice şi consulare de pe teritoriul ţării.

„MAE ceh a informat oficial în acest an toate reprezentanţele diplomatice acreditate în Republica Cehă că va accepta organizarea de secţii de votare numai la sediile reprezentanţelor diplomatice şi consulare de pe teritoriul Cehiei. În conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena, statul ceh acceptă organizarea de alegeri de către alte state pe teritoriul său, însă acestea trebuie să aibă loc la sediile misiunilor diplomatice şi consulare ale statului respectiv, având în vedere problemele de jurisdicţie şi de securitate care pot apărea cu aceste ocazii”, anunţă Ambasada României în Republica Cehă, pe pagina de Facebook.

În consecinţă, la alegerile din noiembrie 2019 pentru preşedintele României, Ambasada României în Republica Cehă va putea organiza secţie de vot pentru alegeri numai la sediul misiunii sale diplomatice din Praga, scrie Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Miercuri este ultima zi de înscriere a românilor din străinătate la votul pentru alegerile prezidenţiale. Pentru votul prin corespondenţă sunt, până la momentul transmiterii acestei ştiri, 31.716 de cereri, iar pentru votul în secţii sunt 29.937, potrivit site-ului www.votstrainatate.ro.

Politica