joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dăncilă s-a răzgândit! Merge în Parlament să ceară votul de încredere

Premierul Viorica Dăncilă susține declarații de presă la finele ședinței Comitetului Executiv Național al PSD. Imediat după ședință, lideri ai partidului, precum Gabriela Firea sau Paul Stănescu au anunțat că se va merge pe o restructurare a Guvernului, pentru care se va cere votul de încredere al Parlamentului săptămâna viitoare miercuri. Ulterior, șefa Guvernului a spus că nu este exclusă nici remanierea, decizia finală între remaniere și restructurare urmând să fie luată după o nouă ședință a CEx și după discuții cu partidele și cu parlamentarii partidului.

Totodată, lidera social-democraților a anunțat că membrii CEx au decis să nu se negocieze cu conducerea Pro România, fiind exclusă cooptarea partidului lui Victor Ponta la guvernare. De asemenea, a fost validat sprijinul PSD pentru alegerea senatorului ALDE Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului, scrie digi24.ro

Și secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat că Guvernul va cere votul de încredere al Legislativului, săptămâna viitoare, însă dacă nu îl va primi, Executivul va veni cu o altă variantă „până convingem Parlamentul că ţara trebuie totuşi să fie guvernată”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vom merge săptămâna viitoare în Parlament să cerem votul pentru guvern. E prea mult spus un «vot de încredere pentru guvern». Este un vot de calibrare si validare pentru o nouă variantă a Cabinetului. Dacă nu trece, venim cu altă variantă până convingem Parlamentul că ţara trebuie totuşi să fie guvernată!”, a scris Mihai Fifor, marţi, pe Facebook.

Politica