vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Chin cu Malta! Toate calculele pentru calificare!

Cu Alexandru Cicâldău integralist, România a învins la limită, cu 1-0, Malta. Echipa lui Contra e la mâna ei în privința calificării la turneul final.

Alexandru Cicâldău a fost pe teren tot meciul în succesul de mulți criticat cu minuscula reprezentativă a Maltei. Pușcaș a marcat pentru victorie, iar, în cele din urmă, doar punctele contează. Într-o etapă europeană în care Grecia a remizat acasă cu Liechtenstein, Danemarca pe terenul Georgiei, iar Bosnia a pierdut în Armenia.

Contra: „Nu am avut luciditate”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Despre meciul de pe Ilie Oană, selecționerul Contra a spus: „Cred că primele 20-25 de minute am avut 2-3 ocazii clare, plus un gol valabil. Nu am avut luciditate, am vrut să dăm goluri multe. Dacă înscriam la golul anulat, toată lumea se liniştea, nu am făcut un joc strălucit. Cu o echipă care în multe momente se apără cu 10 jucători e foarte greu să îi deschizi. Adversarul nu ne-a lăsat să ne facem jocul”. Apoi a căutat vinovați în propria ogradă: „Pentru noi era o finală, am introdus o echipă tânără, fără experienţă, care a făcut ca jocul să fie de foarte multe ori fără sens. Sunt trei puncte, rămânem în cursa calificării. Trebuie să analizez foarte bine şi să iau deciziile corecte la următorul meci”.

Dinu: „Antrenăm ori croșetatul, ori furatul”

Cornel Dinu l-a făcut praf pe selecționer după meciul cu Malta: „Nu știu ce se antrenează. Eu am văzut niște antrenamente la televizor, probabil de încălzire, care seamănă cu croșetatul bunicii pe timpuri. Adică pe perechi, cel din față stă cu mâinile în lateral, parcă are mosorul de lână, și ăla din față strânge lâna și trece printre mâinile lui. Antrenăm ori croșetatul, ori furatul, rapiditatea la mâini”.

România, la mâna ei!

În urma victoriei cu Malta, fie ea și la limită, România a urcat pe 3, la un punct în spatele Suediei, cu care se bate pentru poziția secundă. Pentru a ajunge pe 2, România depinde doar de ea: să câștige cele două finale de acasă cu Norvegia (15 octombrie) și Suedia (15 noiembrie) și să nu lase loc de surprize în meciurile cu echipele mici.

Etapa 6 – rezultate
România – Malta 1-0
Suedia – Norvegia 1-1
Spania – Ins. Feroe 4-0

Clasament
1. Spania 6 6 0 0 17-3 18
2. Suedia 6 3 2 1 13-8 11
3. România 6 3 1 2 13-7 10
4. Norvegia 6 2 3 1 11-8 9
5. Malta 6 1 0 5 2-13 3
6. Ins. Feroe 6 0 0 6 3-20 0

Politica