joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şcoli moderne, fără elevi

O şcoală din comuna Săcelu, judeţul Gorj, în care s-au investit 500.000 de lei, după ce anul trecut a luat foc, va funcţiona cu o singură clasă, în regim simultan, formată din 12 elevi, în ciclul primar, informează Mediafax, arătând că situaţia nu este singulară.

În comuna Săcelu din judeţul Gorj sunt trei şcoli, două primare şi una gimnazială, la care sunt înscrişi în total aproape 90 de elevi.

12 copii de vârste diferite vor învăţa într-o singură clasă la Şcoala Primară Maghereşti, structură a Şcolii Gimnaziale Săcelu. Unitatea de învăţământ a fost distrusă în luna ianuarie a anului trecut, în urma unui incendiu, fiind cheltuită suma de aproximativ 500.000 de lei pentru reabilitare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot 12 elevi vor învăţa, în regim simultan, şi la Şcoala Primară Hăieşti din comună.

Autorităţile spun că una dintre cauzele pentru care sălile modernizate vor rămâne goale este plecarea în străinătate împreună cu părinţii a celor care frecventau şcoala.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, toate cele trei şcoli din localitate au fost reabilitate, iar comasarea ar duce la degradarea clădirilor modernizate pentru elevi.

La Şcoala Gimnazială Săcelu, principala instituţie de învăţământ din comună, sunt înscrişi 14 copii în clasele I-IV şi 24 în clasele V-VIII. Clasa a V-a va funcţiona în regim simultan cu clasa a VI-a, iar în clasa a VII-a nu este niciun elev, în timp ce în clasa a VIII-a sunt 12.

 

Politica