vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ion Cupă cere demisia lui Chiţoiu

Deputatul Ion Cupă, vicepreşedinte naţional ALDE şi lider al organizaţiei de la Dolj a partidului, a cerut demisia „imediată” a lui Daniel Chiţoiu din funcţia de secretar general al partidului „ca urmare a nerespectării obligaţiilor politice şi statutare”.

Reprezentanţii ALDE spun că au fost puși în faţa a cinci decizii bruşte, luate fără o analiză serioasă, fără o consultare aşezată: „Denunţarea Protocolului cu PSD; Renunţarea la guvernare şi aruncarea ţării într-o instabilitate cu efecte în plan economic şi social tot mai vizibile (receptată ca atare de majoritatea celor care ne-au acordat votul, de români, în general); renunţarea la o candidatură dorită şi aşteptată de tot partidul, cu sfidarea dorinţei legitime a sutelor de mii de membri şi simpatizanţi; intrarea abruptă într-o alianţă electorală cu un partid de centru-stânga, percepută de membrii noştri ca un risc major pentru pierderea identităţii noastre liberale; susţinerea unui candidat independent, apărut dintr-o dată, şi pe care membrii şi simpatizanţii noştri nu-l resimt la acest moment ca fiind candidatul lor”.

Potrivit liderului ALDE Dolj, aceste decizii au dezamăgit membrii partidului, „ALDE a ajuns un partid blamat de toată lumea, iar liderul său, din alternativa la proiectul prezidenţial eşuat al lui Klaus Iohannis, un personaj negativ, etichetat ca atare din toate părțile”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii ALDE Dolj consideră că eşecul de la europarlamentare ar fi trebuit asumat de Chiţoiu, iar „demisia cerută tuturor liderilor locali ale căror organizaţii au înregistrat un rezultat sub 5% ar fi trebuit însoţită de demisia de onoare a secretarului general Daniel Chițoiu, care a condus executiv partidul în această campanie, soldată cu un scor de 4% la nivel național, sub pragul electoral”.

Ei mai afirmă că secretarul general nu a avut un mandat de negociere a Alianței cu Pro-România din partea partidului, iar modul în care a iniţiat aceste negocieri, precum şi amenajarea tuturor deciziilor legate de denunțarea Protocolului cu PSD și retragerea de la guvernare, renunţarea la candidatura prezidenţială a lui Tăriceanu și susţinerea unui candidat independent, a fost unul total netransparent.

„Dl. Daniel Chiţoiu a ales să murdărească imaginea unor lideri ai partidului, colegi parlamentari lansând minciuni la adresa acţiunilor acestora. Inclusiv montarea unor atacuri pe reţelele de socializare, prin folosirea unor membri din organizaţia de tineret a partidului. Cumulând toate aceste aspecte, preocupați fiind de bunul mers al partidului în care am investit energie, resurse și multă încredere, în baza mandatului Biroului Politic Teritorial al ALDE Dolj, solicităm demisia imediată din funcţia de secretar general ALDE a domnului Daniel Chiţoiu şi întrunirea forurilor statutare ale partidului în care să fie desemnat un nou secretar general agreat de toţi liderii judeţeni ai partidulu”, transmit reprezentanţii ALDE Dolj.

 

Politica