joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doliu, în prima zi de şcoală

Noul an şcolar începe cu proteste. Consiliul Județean al Elevilor Dolj îndeamnă toți elevii ca astăzi, 9 septembrie, în timpul desfășurării festivităților de deschidere a anului școlar, să poarte doliu pentru educaţie.

Acţiunea este una organizată la nivel naţional, dar nu impusă.

Elevii vor să-şi exprime astfel nemulţumirea faţă de „cea mai recentă măsură apărută în sfera educației, prin care elevii care obțin medii sub 5 la Evaluarea Națională sunt repartizați direct în școlile profesionale”, acesta nefiind însă singurul motiv pentru care vor să protesteze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Considerăm că propunerea venită din partea Ministerului Educației Naționale anulează eforturile depuse în ultimii ani pentru a crește relevanța învățământului profesional și distrage atenția de la cauzele reale pentru care unii elevi nu au performanțe la examenul de final de gimnaziu: subfinanțarea sectorului educațional, ineficiența actului de predare-învățare, lipsa de incluziune din mediul școlar. Alătură-te protestului nostru, iar luni, când pășești pe poarta școlii, poartă o banderolă la braț sau alt simbol de culoare neagră!”, transmit reprezentanţii Consiliului Elevilor colegilor lor.

Politica