vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fina lui Vâlcov, sub control judiciar pentru dare de mită

Fina lui Darius Vâlcov, Andra Bărbulescu, soţia lui Daniel Bărbulescu, fost deputat, acum director adjunct la AFIR Dolj, este cercetată pentru dare de mită. A încercat să dea şpagă unui inspector de la Fisc, pentru a scăpa de verificări.
Fapta s-a petrecut în octombrie 2017. Andra Bărbulescu a oferit unui inspector al Finanţelor Publice Olt 5 mii de lei pentru ca acesta să nu facă verificări amănunţite la o societate la care aceasta era administraor.
Mai exact, spun anchetatorii, inspectorul ar fi trebuit să nu ia în calcul şi să nu verifice toată evidenţa contabilă a societății, pentru perioada 01.01.2011 – 30.06.2017 şi să nu verifice soldul casei care, la data de 30 iunie 2017, era de peste 1,6 milioane lei.
Numai că inspectorul a mers la poliţie şi a predat plicul cu bani. Au fost demarate cercetările în acest caz, iar acum Andra Bărbulescu a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.
Tot în Olt o femeie a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru trafic de influenţă, după ce, în iunie 2018, a cerut şi primit 1.000 de lei de la un bărbat căruia i-a promis că îl va ajuta să obţina un certificat în grad de handicap. După ce dosarul a fost respins, femeia i-a dat înapoi 200 lei. Bărbatul și-a recunoscut vina la finele lui iulie, iar ambii vor răspunde în faţa instanţei.
„Din suma de 1.000 lei primită pentru influenţarea medicilor, inculpata a restituit bărbatului 200 de lei, după ce dosarul de pensionare al acestuia a fost respins.
Față de inculpatii B.I. şi N.D., în data de 18.07.2019, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.
La data de 24.07.2019, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a întocmit cu inculpatul N.D. acordul de recunoaştere a vinovăţiei, având ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi anume infracţiunea de cumpărare de influenţă”, arată DGA.

Politica