marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

30 de evacuaţi dintr-un bloc din Severin

20 de oameni au fost evacuaţi, iar alţi 10 s-au autoevacuat, dintr-un bloc din Drobeta Turnu Severin în urma izbucnirii unui incendiu.
Focul a izbucnit, luni seara, la o garsonieră situată la primul etaj al unui bloc de pe strada Corneliu Savoiu. La faţa locului au fost trimise cinci echipaje din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, care au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă, o autoplatformă şi o ambulanţă SMURD.
„Întrucât incendiul se manifesta cu degajare mare de fum, pentru a se evita intoxicarea locatarilor cu monoxid de carbon, 20 de persoane au fost evacuate de către pompieri, alte zece autoevacuându-se. În urma recunoaşterii, nu au fost găsite persoane în locuinţă. Proprietara a fost evaluată medical de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, Ramona Nistor.
Pompierii au reuşit să stingă flăcările şi, din fericire, nimeni nu a fost rănit.
Pe de altă parte, în weekend, echipele de intervenţie ISU Mehedinţi au acţionat pentru stingerea a 19 incendii, 18 dintre acestea izbucnite la vegetaţie uscată în localităţile: Şimian, Dănceu, Slaşoma, Vrancea, Almăjel, Dumbrava de Jos, Vânju Mare, Roşiori, Lupşa de Sus, Strehaia, Cozia, Izvoarele, Pădina Mare, Brezniţa Ocol, Dudaşul Cerneţiului şi Traian.
„Peste 50 de hectare de vegetaţie uscată şi litieră au fost cuprinse de flăcări, în localitateaVrancea fiind afectată şi o pădure de salcâm, pe o suprafaţă de două hectare. Incendiile au produs pagube şi în localitatea Dumbrava de Jos, unde circa 200 de buşteni de viţă de vie şi 50 de pomi fructiferi au fost degradaţi, ca urmare a extinderii incendiilor de vegetaţie uscată”, potrivit ISU Mehedinţi.

Politica