vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șeful DIICOT nu exclude nici o variantă în cazul Luizei. Despre Alexandra… „concluzii oarecum clare, însă cercetările continuă”

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, afirmă că nu exclude nici una dintre variante în cazul Luizei Mihaela Melencu, tânăra de 18 ani din Dioști, Dolj, dispărută în luna aprilie, între variante fiind și aceea ca fata să fie în viață. Aceasta, pentru că rezultatele testele ADN în cazul ei nu au fost concludente.

Acesta a fost întrebat, conform Agerpres, la venirea la CSM, dacă exclude varianta ca Luiza Melencu să fie în viaţă. Șeful DIICOT răspuns: „Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente şi de aceea, la momentul acesta, nu putem exclude nicio variantă”.
În ceea ce o privește pe Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani din Dobrosloveni, Olt, Bănilă a declarat: „La dosarul cauzei au venit acele concluzii preliminare din care rezultă că a fost identificat profilul genetic al minorei, în proporţie de 99,90%. Din punctul nostru de vedere, acestea sunt oarecum clare pentru noi, însă cercetările continuă”, a declarat şeful DIICOT, Felix Bănilă.
Gheorghe Dincă, de 66 ani din Caracal, ar fi recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, în jurul orei 12.00, atunci când ar fi surprins-o cu telefonul în mână şi ulterior i-ar fi incinerat corpul, iar cu privire la cea de-a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, procurorii au stabilit că există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni.

Procurorul-șef al DIICOT a mai spus marți că ancheta a evoluat în acest caz.
„Ancheta a evoluat, avem şi alte probe. (…) După ce vom finaliza cercetarea la faţa locului, în cadrul mandatului de percheziţie domiciliară, care va fi chestiune de câteva zile – mandatul a fost obţinut pentru 15 zile. Noi sperăm că vom finaliza mai repede”, a afirmat Felix Bănilă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica