joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prinși când încercau să dea șpagă polițiștilor

Un bărbat și o femeie din județul Olt au fost prinși în flagrant să dea șpagă polițiștilor. Cei doi trăiesc în concubinaj, iar bărbatul fusese prins beat la volan, dar și fără permis.
Potrivit Direcției Generale Anticorupție (DGA), „în noaptea de 23/24.08.2019, doi agenţi de poliţie aflați de serviciu pe raza comunei Urzica, au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat din localitate, stabilindu-se că acesta nu poseda permis de conducere. În plus, s-a constatat că cel aflat la volan era sub influenţa băuturilor alcoolice (0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat). Bărbatul a fost condus la Spitalul Corabia pentru recoltarea probelor biologice de sânge, situație în care le-a promis celor doi polițiști că le va da suma de 200 euro pentru a nu-i întocmi dosar penal, ofertă respinsă categoric de către aceștia”.
A doua zi, unul dintre agenții de poliție a fost sunat de concubina bărbatului, aceasta cerându-i să „rezolve problema”.
„Față de această situație, cei doi poliţişti au depus denunţuri la Serviciul Județean Anticorupție Olt, denunțuri înaintate de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, unde a fost constituit dosar penal. În consecință, procurorul de caz, împreună cu ofițerii S.J.A. Olt, au organizat luni, în jurul orei 19.00, la sediul postului de poliţie Grădinile, prinderea în flagrant a celor două persoane, în timp ce au oferit suma de 200 euro, precum şi produse alimentare și cosmetice unuia dintre polițiștii din echipaj, cu precizarea că jumătate din sumă era destinată celuilalt agent de poliție”, mai arată DGA.

Cele  două persoane, respectiv G.C.V. și concubina sa M.I.M., au fost audiate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Politica