joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severinul se schimbă la faţă

Primăria Severin va amenaja spaţii verzi cu zone de relaxare pe terenuri virane aflate lângă Sala Polivalentă şi lângă Biserica de Carton. Aceasta, cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional.
Contractele de finanţare au fost semnate deja de primarul Marius Screciu.
„Am semnat primele două contracte din cele 12 proiecte depuse pe Axa 4, cu o valoare de 31 milioane de euro. Cele 2 proiecte vizează reabilitarea unor terenuri virane, unul aflat lângă Sala Polivalentă și celălalt de la Biserica de Carton. În aceste zone vor fi amenajate spații verzi cu zone de relaxare, alei pietonale și trasee velo, bănci inteligente solare și iluminat cu panouri pentru producerea energiei verzi, sistem wi-fi gratuit, toalete ecologice, precum și locuri de joacă pentru copii cu tobogan cilindric, carusel și cățărătoare, unde vor fi montate și mese pentru șah, table, cărți de joc, rummy”, a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.
La semnarea contractelor de finanţare a luat parte şi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.
„Mă bucur că aceste investiții se fac pe fonduri europene și îl felicit pe primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, pentru aceste proiecte”, a spus Aladin Georgescu.
În prezent, Consiliul Județean Mehedinți și Primăria Drobeta Turnu Severin au 25 contracte semnate, în valoare de peste 110 milioane euro.

Politica