joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a semnat Acordul pentru reînființarea spitalului de la Bălcești

Acordul de Parteneriat în vederea implementării investiției „Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Spitalului orăşenesc Bălceşti, judeţul Vâlcea” a fost semnat de președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, alături de primarul Constantin Aleca. Consiliul Județean Vâlcea va aloca și suma de 276.224 mii lei, necesară realizării studiilor preliminare predării amplasamentului.
„Astăzi, împreună cu primarul Constantin Aleca, facem o reparație istorică pentru vâlceni, o lovitură care s-a dat în 2011. După lungi căutări de soluții pe care le-am putea aplica pentru redeschiderea spitalului din Bălcești, am promis și ne ținem de cuvânt, pentru că noi facem politica oamenilor, a sudului județului Vâlcea și astăzi, semnăm Acordul prin care banii pentru redeschiderea spitalului au fost alocați de Consiliul Județean. Este vorba despre banii pentru tot ceea ce înseamnă pașii inițiali ai investiției”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca, a ținut să menționeze că acești primi pași făcuți alături de președintele CJ Vâlcea îi bucură pe locuitorii din Bălcești.
„Iată că a venit și momentul ca primii pași să fie făcuți, alături de președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, spre bucuria locuitorilor din zona Bălcești. Este vorba despre 50.000 de oameni care au fost deserviți de fostul spital Bălcești, desființat cu o mare nedreptate, în urmă cu opt ani. Am pășit pe acest drum împreună cu domnul președinte, suntem pe calea cea bună și bucuria va fi de partea cetățenilor orașului Bălcești, care vor fi tratați „acasă”, așa cum își doresc”, a declarat Constantin Aleca.
Proiectul, a cărui valoare se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, se va realiza prin Compania Națională de Investiții. Redeschiderea spitalului va contribui la evitarea supraaglomerării secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, prin reducerea numărului de pacienţi care provin din sudul judeţului.

Politica