sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii Tg. Jiu, derby local cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu

Cele două formații ce împart același nume, „Pandurii”, se întâlnesc sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa cu numărul 4 din Liga a doua. Gazdele, antrenate de Adrian Bogoi, speră să obțină primul punct sau primele puncte din această ediție de campionat, după ce au pierdut primele trei partide disputate. De partea cealaltă, Viitorul Pandurii au reușit să spargă gheața în prima etapă, apoi, au suferit două înfrângeri consecutive.
Antrenorul celor de la Pandurii Lignitul Tg. Jiu, Adrian Bogoi, se confruntă cu probleme serioase de lot, pe lângă lipsa de experiență a elevilor săi. Tehnicianul se așteaptă ca fotbaliștii pe care îi pregătește să progreseze de la meci la meci și speră ca în cel mai scurt timp să aibă la dispoziție doi mijlocași noi.
„Nu este ușor să refaci moralul unei echipe atunci când pierzi, mai ales când este vorba de o echipă foarte tânără ca a noastră, cu un prim 11 în jurul vârstei de 20 de ani. Au mai încercat și alte echipe să facă asta și au retrogradat. Chiar au pierdut meciuri la scoruri rușinoase. Încercăm să formăm o nouă echipă. Avem mulți jucători accidentați. Nu am finalizat încă lotul de jucători și nici primul 11. Fac mereu modificări până o să ajungem să câștigăm și puncte, iar jocul să fie bun. Mai durează. În formatul nostru actual, în 2-3 ani se formează o echipă. Noi vrem să avem rezultate bune într-un timp foarte scurt. Ciobanu este indisponibil o lună și ceva, Gheorghe nu va evolua în acest tur de campionat. Tănăsoiu este indisponibil pentru meciul de sâmbătă. Se mai pregătesc doi jucători cu noi, doi mijlocași, așteptăm să fie legitimați. Avem nevoie de jucători la mijlocul terenului, acolo unde am stat destul de rău. Nu sunt suspendați pentru meciul de sâmbătă. Problema noastră cea mai mare este integrarea noilor veniți. Așteptăm o creștere individuală de la meci la meci. Promovăm și copii de la juniori. Și în viitor o să avem aceeași politică. Publicul contează foarte mult. Ne-a încurajat mereu, chiar dacă am trecut prin momente mai dificile”, a declarat Adrian Bogoi la conferința de presă premergătoare meciului cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu.
Bogoi spune că există o rivalitate între cele două formații, dar nu numai pe teren. Cele două echipe se duelează și pentru nou stadion din Târgu Jiu, arenă pe care și FCU Craiova vrea să evolueze în acest an.
„Mă interesează punctele puse în joc. Există orgolii. Este bătaie mare și pe stadion. De 6 ani de zile jucăm ba la Motru, ba la Severin. Vrem să jucăm pe noul stadion. Orice aspect pozitiv, să joci pe un astfel de stadion, este transmis către echipă”, a spus tehnicianul.

Politica