joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

INSP: Două decese cauzate de virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a ajuns la 11, potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

„În sezonul 2019, în perioada 3.06.2019 – 21.08.2019 au fost înregistrate 11 cazuri de infecţie cu virusul West Nile. S-au înregistrat două decese în Călăraşi şi Buzău”, se arată în informare.

În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în judeţele: Galaţi – 3 cazuri, Călăraşi şi Bucureşti – cu câte 2 cazuri, câte un caz în Buzău, Dolj, Iaşi, Tulcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un caz a avut expunere atât în judeţul Galaţi, cât şi în Tulcea, scrie Agerpres.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Politica