vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rădoi le ține piept danezilor cu Screciu, dar fără Hagi

Selecționerul naționalei de tineret a României a anunțat lista preliminară cu stranierii convocați pentru debutul meciurilor preliminare de la Campionatul European 2021. Încă din prima rundă, tricolorii mici vor da piept cu un adversar redutabil, Danemarca. Danezii le pot pune probleme serioase semifinaliștilor de la EURO 2019.

Mirel Rădoi nu se va mai baza pe mulți dintre fotbaliștii alături de care a scris istorie pentru fotbalul românesc, dar nici ce vine din urmă nu sună prea rău. În meciul cu Danemarca, selecționerul nu se va baza pe fotbaliști precum Ionuț Radu, Ionuț Nedelcearu, Adrian Rus, Tudor Băluță, Ianis Hagi sau George Pușcaș. Toți au fost trecuți de Cosmin Contra pe lista pentru meciurile cu Spania și Malta. Lista fiind preliminară, există și posibilitatea ca unii dintre tinerii tricolori să ajungă totuși la reprezentativa de tineret.

În schimb, Rădoi a transmis că vrea sub comandă șapte stranieri U21, printre care și pe Vladimir Screciu, fostul fotbalist al celor de la CSU Craiova. Lista completă a stranierilor doriți de selecționerul naționalei U21 arată astfel: Andrei Rațiu (Villareal), Vlad Dragomir (Perugia), Mihai Dobre (Bournemouth), Adrian Petre (Esbjerg), Alexandru Pașcanu (Leicester), Denis Drăguș (Standard Liege) și Vladimir Screciu (Genk).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tricolorii Under 21 se vor reuni duminică, 1 septembrie, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, unde se vor pregăti timp de o săptămână, până pe 8 septembrie, când e programată plecarea la Aalborg. Meciul cu Danemarca e programat pe 10 septembrie, de la ora locală 18:30 (19:30, ora României).

Campania care va începe în luna septembrie a acestui an se va încheia în octombrie 2020, pe teren propriu, contra Maltei. Începând cu EURO 2021, la turneul final vor participa 16 echipe. Pe lângă cele două formații gazdă, Ungaria și Slovenia, se vor califica direct cele 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi. Celelalte 8 formații clasate pe locul secund vor disputa între ele un baraj în dublă manșă pentru celelalte 4 locuri disponibile.

Programul tricolorilor U21 în viitoarele preliminarii:

6 septembrie 2019: Ucraina – Finlanda, Irlanda de Nord – Malta
10 septembrie 2019: Ucraina – Malta, Finlanda – Irlanda de Nord, 
Danemarca – România
10 octombrie 2019: Finlanda – Malta, Danemarca – Irlanda de Nord, 
România – Ucraina
14 octombrie 2019: Finlanda – Danemarca, 
România – Irlanda de Nord
14 noiembrie 2019: 
România – Finlanda
15 noiembrie 2019: Ucraina – Danemarca
19 noiembrie 2019: 
Irlanda de Nord – România, Danemarca – Malta
27 martie 2020: Malta – Ucraina
31 martie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, 
România – Danemarca, Malta – Finlanda
4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, 
Finlanda – România
8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, 
Malta – România
9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, 
Ucraina – România, Malta – Danemarca
13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, 
România – Malta, Danemarca – Finlanda.

Politica