sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contract de confidențialitate pe bani publici, semnat de Opera Română Craiova

Opera Română Craiova deschide stagiunea 2019-2020 cu Festivalul Internațional „Elena Teodorini”, organizat cu sprijinul Primăriei Craiova și al Consiliului Local Municipal. Evenimentul se va desfășura între 12 octombrie și 17 noiembrie. Spectacolul va fi organizat din fondurile Operei Române Craiova, instituție susținută din bani publici.

În ultima zi a festivalului, pe scena Sălii Polivalente din Craiova, va urca Lara Fabian, artistă al cărei nume i-a mai făcut pe olteni să cumpere bilete la concertele nesusținute de aceasta în Bănie.

Dorim să organizăm spectacolul-eveniment pe data de 17 noiembrie, data la care vom încheia Festivalul Internațional Elena Teodorini. Din doi în doi ani, Opera Română organizează acest turneu de mare tradiție, iar în anii pari, organizăm un eveniment în cadrul zilelor Craiovei de amploarea celor pe care le cunoașteți. La momentul negocierii cu managerul Larei Fabian, am întâmpinat ceva dificultăți, pentru că au mai existat unul sau două concerte ale Larei Fabian, promovate, la care s-au vândut bilete și neorganizate în cele din urmă. Vreau să vă asigur că în acest moment, între noi și reprezentantul Larei Fabian există un contract ferm, în care acest spectacol va fi prezentat publicului craiovean fără să mai existe acele deficiențe de organizare. Opera Română Craiova, în cadrul acelor concerte anunțate, nu a avut nici o implicare. Opera Română Craiova nu a avut legătură cu acele concerte ratate. Pe 17 noiembrie vom vedea un spectacol în care va fi prezentă Lara Fabian alături de alți invitați, alături de orchestra Operei Române Craiova. Va fi un spectacol care va îngloba momente muzicale, coregrafice, proiecții și, de ce nu, invitați surpriză”, a declarat Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se pare că, managerul Larei Fabian a convins Opera Română Craiova să semneze un contract de confidențialitate legat de pretențiile financiare ale artistei. Chiar dacă sumele vor depăși cu mult pretențiile financiare ale unui artist de operă, instituția susținută din bani publici și-a permis să țină pentru ea sumele pe care le va cheltui pentru câteva piese cântate de Lara Fabian.

Pretențiile financiare ale Larei Fabian depășesc cu mult pretențiile financiare ale unui artist de operă cu care noi suntem obișnuiți. Însă, ne-a oferit posibilitatea, fără să cerem un buget suplimentar sau să apelăm la sponsori. Sponsorii vor susține, eventual, o parte a cazării sau o parte a transportului lor. Bugetul Operei Române Craiova a permis semnarea acestui contract. Dacă doriți să vă spun suma pe care dânsa o va încasa, îmi este imposibil, pentru că există o clauză de confidențialitate impusă strict de către managerul ei. Organele de control au acces la documentele instituției. Clauza de confidențialitate există pentru opinia publică”, a mai spus Zamfir.

Jurnalul Olteniei a adresat reprezentanţilor Operei Române Craiova o serie de întrebări, în conformitate cu prevederile Legii 544/2001, privind liberul acces la informații de interes public, cu referire la acest spectacol, iar când vom primi răspunsurile vi le vom prezenta.

Întrebările adresate sunt:

1. Cât costă organizarea spectacolului „Pop Opera” al Larei Fabian care va avea loc la Sala Polivalentă din Craiova în data de 17 noiembrie 2019?

2. Cum sunt repartizate cheltuielile?

3. Din ce fonduri sunt suportate cheltuielile?

4. Câte bilete sunt prevăzute a fi vândute și la ce prețuri?

5. Numărul biletelor estimate a fi vândute va acoperi cheltuielile?

6. Vor fi repartizate și invitații? Dacă, da, pe ce criterii?

 

Politica