vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prostituate amendate de 200 de ori

Nouă dintre femeile cunoscute că practică prostituţia în judeţul Mehedinţi au fost amendate de peste 200 de ori fiecare. O spun reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi, care au anunţat că, marţi, a avut loc o nouă acţiune pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de practicare a prostituţiei.

Activitatea s-a desfăşurat atât pe raza municipiului Dr. Tr. Severin – D.N. 6 Gura-Văii, cât şi pe raza localităţilor Şimian, Balota şi Ghelmegioaia.

La nivelul judeţului Mehedinţi, pentru 9 dintre persoanele cunoscute că practică prostituţia, poliţiştii au aplicat acestora peste 200 de sancţiuni contravenţionale/pers.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce priveşte aplicarea sancţiunilor contravenţionale, arătăm faptul că odată ce procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost întocmit, dacă constituie titlu executoriu (nu s-a formulat plângere), în termenul legal, se transmite organelor fiscale, acestora revenindu-le obligaţia de a-l pune în executare”, arată IPJ Mehedinţi.

Poliţiştii spun că nici cei care apelează la serviciile acestora nu rămân nepedepsiţi.

Poliţia Mehedinţi: Pedepse pentru clienţi

Prostituţia reprezintă oferirea de servicii sexuale în schimbul banilor sau altor beneficii materiale. Legea penală actuală nu mai incriminează prostituţia, aşadar aceste fapte, în sine, nu mai sunt infracţiuni. În schimb, există alte infracţiuni prevăzute în Codul penal care au legătură cu prostituţia, cum sunt proxenetismul sau folosirea prostituţiei infantile.

Astfel, folosirea serviciilor sexuale prestate de o victimă a traficului de persoane, a traficului de minori, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Această infracţiune există în măsura în care beneficiarul a ştiut de situaţia de exploatare a victimei.

Folosirea prostituţiei infantile, adică fapta unei persoane de a întreţine orice act de natură sexuală cu un minor care practică prostituţie se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Politica