joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șofer fugar condamnat la închisoare cu executare pentru ultraj, cu dosarul la Curtea de Apel Craiova

Curtea de Apel Craiova va judeca apelul declarat de un craiovean care, beat la volan, a lovit un polițist cu mașina și a fugit, fiind prins după ce oamenii legii au tras 24 de focuri de armă în aer și asupra mașinii acestuia. În luna mai a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu executare, iar apelul declarat de el s-a înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute pe rolul Curții de Apel.

Pe rolul Curții de Apel Craiova s-a înregistrat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe 8 august a.c., apelul declarat de Ionuț Andreo Braloștițeanu împotriva sentinței prin care a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu executare pentru ultraj.

Cercetările în acest dosar de ultraj au fost începute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în septembrie 2015, după ce un poliţist de la Secţia 3 a fost rănit de un şofer băut. Potrivit anchetatorilor, pe 13 septembrie 2015, o femeie din Craiova, care mersese în vizită în cartierul Sărari, a sunat la 112 și a anunțat că în parcarea blocului K21 mai multe persoane tulbură ordinea și liniștea publică. Înainte de sosirea poliţiştilor, unul dintre scandalagii, Ionuț Andrei Braloștițeanu, s-a urcat la volanul unei autoutilitare Mercedes și a condus pe strada Sărarilor, iar la intersecția cu Calea București a oprit la semafor.
În același timp, în intersecție, pe culoarea roșie a semaforului, a intrat Loganul polițiștilor de la Secția 3, care răspunseseră la sesizarea făcută cu câteva minute în urmă. Procurorii craioveni au reţinut că, atunci când a văzut că polițiștii trec pe roșu, Braloştiţeanu a scos capul pe geam și a început să-i înjure. „Din poziția în care se afla, respectiv conducător al primului autovehicul aflat la semafor, Braloștițeanu Andrei Ionuț a observat autospeciala de poliție și faptul că acesta a intrat în intersecție pe culoarea roșu. În aceste condiții, Braloștițeanu Andrei a ieșit cu capul pe geamul portierei și a început să le reproșeze polițiștilor această pretinsă încălcare a regulilor de circulație. Cu această ocazie, Braloștițeanu Andrei a adresat injurii și cuvinte vulgare polițiștilor“, au reținut procurorii craioveni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii legii au oprit Loganul lângă autoutilitara condusă de Braloștițeanu și au încercat să-l legitimeze, însă acesta a refuzat. Polițiștii au observat că șoferul este băut, așa că i-au cerut să oprească motorul mașinii, însă Braloștițeanu a refuzat și acest lucru. În continuare, polițiștii au încercat să-l oprească pe bărbat să plece băut în trafic, însă nu au reușit, iar unul dintre oamenii legii a fost rănit.
Unul dintre polițiști a mers la portiera de pe partea dreaptă a mașinii conduse de Braloștițeanu, iar doi au rămas lângă portiera de pe partea stângă, care era însă încuiată. Agentul Laurențiu Dinuică a băgat mâna pe geamul mașinii și a încercat să scoată cheia din contact, însă în acel moment Braloștițeanu a demarat în trombă cu autovehiculul. „Prin manevra făcută cu autovehiculul, Braloștițeanu Andrei a exercitat în mod direct acte de agresiune asupra polițistului Dinuică Florin, în timp ce acesta se afla în exercițiul atribuțiilor de serviciu“, au mai reținut procurorii craioveni. Agentul Dinuică a suferit leziuni în zona hemitoracelui drept, dar și la piciorul drept.

Polițiștii au pornit în urmărirea șoferului până pe strada Eliza Opran, unde şoferul fugar locuieşte şi a fost prins de polițiști în momentul în care încerca să sară gardul în curtea locuinței sale. Pe timpul urmăriri, cei trei poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie au executat 24 de focuri cu armamentul din dotare în vederea opririi autovehiculului urmărit. Chiar dacă o parte din focuri au fost executate în plan vertical, iar o parte în direcţia autovehiculului urmărit, urmele de perforare ale caroseriei fiind identificate inclusiv cu ocazia cercetării la fața locului din 22.09.2015, Braloştiţeanu Andrei a refuzat să oprească autovehiculul, au mai reținut procurorii craioveni în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a craioveanului.
După ce a fost prins, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost trimis în judecată în iunie 2016, iar pe 23 mai a.c., magistraţii de la Judecătoria Craiova l-au condamnat. Inculpatul a primit o pedeapsă de un an de închisoare pentru ultraj, iar pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice tot un an. După contopirea celor două pedepse, bărbatul a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu executare: Condamnă pe inculpatul Braloştiţeanu Andrei – Ionuţ la pedeapsa de 1 (un) an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. În baza art. 336 alin. 1 din Noul Cod penal, Condamnă pe inculpatul Braloştiţeanu Andrei – Ionuţ la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În temeiul art. 38 alin. 1 din Noul Cod penal şi art. 39 alin. 1 lit. b) din Noul Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite anterior, urmând ca inculpatul BRALOŞTIŢEANU ANDREI – IONUŢ să execute, în regim de detenţie, pedeapsa rezultantă de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, se arată în hotărârea instanței.

Politica