sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Vom lua o decizie politică clară

Deputat Ion Cupă, Vicepreşedinte Național ALDE: „Avem mai multe opţiuni politice deschise pe masa conducerii ALDE asupra cărora vom decide în cadrul statutar în perioada imediat următoare”.

ALDE susține în continuare că realitatea impune o restructurare guvernamentală şi un nou program de guvernare centrat pe câteva priorităţi clare. Este nevoie de un guvern mai eficient, cu mai puţine ministere, care să ţină cont de urgența relansării investițiilor publice. Rectificarea bugetară trebuie, în opinia noastră, să susțină acest obiectiv vital pentru dezvoltare.

Noi solicităm ca guvernul să aloce banii pe proiecte majore, în primul rând, proiecte de infrastructură, cum sunt cele privind autostrada Craiova-Pitești, autostrada Iaşi – Târgu Mureş, drumul expres Ţişiţa- Albiţa, autostrăzile Piteşti – Sibiu, Comarnic – Braşov.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, considerăm ca fiind foarte importantă alocarea sumelor pentru cofinanţarea accesării fondurilor europene.

De la aceste premise principale am pornit discuţia cu PSD, în cadrul Coaliţiei, şi sperăm că proiectul final al rectificării bugetare va cuprinde propunerile noastre.

În acelaşi timp, ALDE merge mai departe. În proiectul susţinerii liderului său, Călin Popescu Tăriceanu, pentru funcţia de Preşedinte al României. Avem cel mai bun candidat, care, de departe, este principalul contracandidat al actualului preşedinte, Iohannis. Ar fi absolut normal ca în jurul domnului Tăriceanu să se reunească și energiile PSD, şi ale partidului condus de Victor Ponta. Bineînţeles, în condiţii agreate de cele trei partide. Nu e târziu ca o asemenea decizie să fie luat”, consideră liderul ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă.

ALDE are pe masa deciziilor mai multe opţiuni politice asupra cărora va decide în curând, în structura sa statutară de conducere.

Revenirea la configuraţia politică din 2016 ar însemna o guvernare exact în sensul votului exprimat atunci de români. Raman deschise opţiunile ALDE privind formarea unei alianţe politice cu Pro România şi continuarea sau nu a guvernării alături de PSD”, a mai precizat deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj.

Biorul de presă ALDE DOLJ

Politica