joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se caută rezervişti voluntari

Centrul Militar Zonal Dolj recrutează, până pe 23 august, bărbaţi şi femei, cu sau fără stagiu militar satisfăcut, pentru ocuparea posturilor de rezervist voluntar disponibile la nivelul unităţilor militare ale Armatei României dispuse în judeţul Dolj/judeţe limitrofe/alte judeţe.

Aceştia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 51 de ani neîmpliniţi la data semnării primului contract.
Procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015.
Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, cetăţenii cu domiciliul în judeţul Dolj, care doresc să obţină calitatea de rezervist voluntar în Ministerul Apărării Naţionale, se prezintă la sediul Centrului Militar Zonal Dolj pentru a completa o cerere şi întocmirea dosarului de candidat.

La prezentarea la Centrul Militar Zonal Dolj candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unităţile militare şi specialităţile pentru care sunt disponibile posturile de rezervist voluntar (numai soldaţi-gradaţi), unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie (probe psihologice şi fizice), unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială (dacă este cazul).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Candidaţii declaraţi “ADMIS” la probele de selecţie vor efectua examinarea medicală la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar “Dr. Ştefan Odobleja” din municipiul Craiova”, explică reprezentanţii Centrului Militar Zonal.

Aceştia menţionează că în perioada în care nu participă la instruire sau la îndeplinirea misiunilor unităților în care sunt încadrați, rezerviștii voluntari beneficiază, lunar, de o remunerație în cuantum de 10% din suma reprezentând solda de funcție pe care sunt încadrați şi solda gradului deținut.

Pentru obţinerea oricăror informaţii legate de activităţile specifice de recrutare şi selecţie, cei interesaţi se pot prezenta, între orele 08.00-16.30, luni, marţi, joi vineri, iar miercuri până la orele 18.30 la sediul Centrului militar zonal Dolj din Craiova, str. General Dragalina, nr. 60A sau telefonic la numărul 0251.53.44.04/ int. 103.

Politica