sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nepotismul și clientelismul la OCPI Dolj II: Posturi cu dedicație

Concursuri aranjate la OCPI Dolj. Directorul de la Cadastru, Mihai Cilibiu, ar urma să concureze singur pentru postul de șef birou arhivă, Militaru Costinel pentru postul de șef la departamentul juridic, iar Ștefăniță Mitroi la șefia biroului Resurse Umane. Concursurile ar fi organizate pentru ca cei trei să devină funcționari publici, astfel încât să nu-și piardă locurile de muncă dacă se schimbă Guvernul.

Potrivit unor surse, criteriile de concurs și condițiile de participare ar urma să fie stabilite chiar de participanții la concurs.
Toate documentele au fost semnat de Militaru, care acum este șef cu delegație la Juridic.
Sursele menționate anterior mai afirmă că pentru a nu se trezi într-o situație de conflict de interese, Cilibiu l-a rugat pe înlocuitorul său legal, să semneze documentele. Cum acesta a refuzat, el a desemnat-o pe Dîră Alina Ionela, șeful serviciului de cadastru.
Mai exact, ordinul semnat de directorul general de la Cadastru arată că din august și până în decembrie, atribuțiile directorului OCPI Dolj vor fi exercitate de Alina Dîră, „pe perioada absenței din instituție” a directorului dar „și în cazul unui conflict de interese”.
Sursele noastre aduc acuzații de nepotism la nivelul OCPI Dolj, dar și că 16 oameni au fost angajați în instituție pe criterii politice.
Mai mult, spun acestea, conducerea ANCPI, ar avea cunoștință de ceea ce se întâmplă la Dolj și „susține” aceste fapte.
„Ștefăniță Mitroi este unul dintre cei doi nepoți ai șefei de la Resurse Umane a ANCPI, Gica Olteanu, aduși la OCPI Dolj. Celălalt nepot este Tănasie Constantin Laurențiu, care a fost angajat de Dîră Alina Ionela”, spun sursele noastre.
Informăm că persoanele menționate în articol pot transmite „Drept la replică” pe adresa de e-mail [email protected] în cazul în care se simt neîndreptățite.

 

sursa foto: estv.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica