joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cazul Sorina. Apelul procurorului general, judecat pe 13 august

Magistrații Tribunalului Olt vor judeca pe 13 august apelul declarat de procurorul general al României, Bogdan Licu, la hotărârea Judecătoriei Slatina, prin care a fost respinsă solicitarea de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, Mehedinţi, care a fost luată cu forța din casa asistentului maternal pentru a fi predată familiei adoptive.
Procurorul general solicitase emiterea unei astfel de ordonanțe care să fie valabilă până la finalizarea anchetei referitoare la adopția fetiței.
Judecătoria Slatina a respins însă, pe 18 iulie, solicitarea lui Licu, iar Sorina a fost luată de familia Săcărin, familia adoptivă, și dusă în Statele Unite ale Americii.
Reamintim că avocata asistentei maternale din Baia de Aramă a depus o plângere penală împotriva procuroarei Maria Piţurcă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova. Acesta, pentru că procuroarea a luat-o cu forţa pe Sorina din casa din Baia de Aramă şi ar fi şi bruscat-o.
Plângerea penală a fost depusă la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).
Acuzele sunt de „răpire de persoane, constituire de grup infracţional, rele tratamente aplicate minorului. Faţă de această împrejurare nu putem sta aşa, trebuie ca Parchetul General să ia măsuri pentru aceste infracţiuni comise. (…) Constituire de grup infracţional, pentru că a fost doamna procuror Maria Piţurcă, a fost familia Săcărin, au fost şi cei doi poliţişti, care au participat la această răpire. Doamna procuror nu avea această calitate de a veni şi lua fetiţa”, după cum a declarat Ioana Constantin, avocata familiei Şărămăt.
Potrivit acesteia familia asistentei maternale nu a ştiut nimic despre plecarea fetiţei din ţară: „Nu s-a ştiut absolut nimic. Ne-a luat prin surprindere faptul că s-au soluţionat atât de repede problemele referitoare la paşaport şi viză. Chiar este pur şi simplu revoltător. (…) Trebuia ca fetiţa să rămână în ţară cu părinţii, aducă familia Săcărin, pentru că acum urmează cercetarea penală, ştim că este obligatorie. Stăm şi ne întrebăm acum cum vor soluţiona aceste acte de procedură”.

Politica