vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Marinei în Portul Drobeta 

Autorităţile portuare cu sprijinul Primăriei Drobeta Turnu Severin fac ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei, care se anunță plină de evenimente, anunță reprezentanții municipalității.
Manifestările dedicate Zilei Marinei vor avea loc în Portul din Drobeta Turnu Severin. Reprezentanții Primăriei spun că „a fost pus la punct un program din care nu vor lipsi, bineînţeles, jocurile marinăreşti, dar și croazierele cu vaporul pe Dunăre (rezervările se pot face prin agenție la telefonul 0725.121.717 sau în port)”.
Evenimentele vor debuta la ora 10 cu intonarea imnului de stat şi discursul oficialităţilor locale. Ulterior, un sobor de preoți va oficia o slujbă religioasă, iar apoi vor fi depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor Marinari din port din partea autorităţilor şi instituţiilor locale.
Potrivit reprezentanților Primăriei Drobeta Turnu Severin, de la ora 11.30 vor fi programate să înceapă jocurile marinăreşti: trasul la parâmă, alergatul cu oul în lingură, alergarea în sac, atingerea purcelului agăţat la capul unui şcondru dat cu ulei, vânătoarea de rațe.
”Îi așteptăm pe severineni joi, 15 august, în Port, pentru a participa împreună la activitățile organizate în această zi, în care prăznuim Adormirea Maicii Domnului și în care, deopotrivă, serbăm Ziua Marinei. Este momentul în care onorăm cutezanța celor care poartă drapelul României pe mările și oceanele lumii și totodată un prilej de rememorare a sacrificiului săvârșit de eroii marinari pentru țară”, a declarat primarul Marius Screciu.

Politica