miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ambulanţa Corabia. Noi acuzaţii

Unul dintre şoferii vizaţi în dosarul furtului de motorină de la Ambulanţa Corabia este acuzat că şi-a luat salariul mai multe luni fără a se prezenta efectiv la lucru. El a fost plasat sub control judiciar, în acest caz făcându-se cercetări şi faţă de alte persoane. Există suspiciunea că ar fi fost acoperit de colegi.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au desfăşurat activităţi de urmărire penală în urma cărora a reieşit faptul că, în perioada 2017-2018, un bărbat, de 46 de ani, din comuna Gârcov, judeţul Olt, în calitate de ambulantier şi-ar fi însuşit drepturile salariale în valoare de 15.000 de lei, fără a se prezenta la serviciu. În cauză, la data de 7 august a.c., Parchetul de pe lânga Judecatoria Corabia a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, faţa de bărbat, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals intelectual“, conform IPJ Olt.

Surse din anchetă au precizat pentru Adevărul că cel care l-a acoperit este chiar tatăl său, şi el şofer la ambulanţă. Conform sursei citate, ambulanţierul acuzat că şi-a luat salariul ilegal, era şofer pe TIR în zilele în care trebuia să fie la serviciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Faptele au fost descoperite în cadrul cercetărilor efectuate în cazul furtului de motorină de la Ambulanţa Corabia, pentru care au fost trimişi în judecată 14 angajaţi. Aceştia ar fi sustras combustibil din autosanitare timp de trei ani.

Procurorii au şi suspiciuni că şoferii de Ambulanţă ar fi condus autospecialele cu viteză redusă pentru a face economie de combustibil, pe care l-au furat. Din acest motiv, opt pacienţi şi-ar fi pierdut viaţa.

„Efectiv, nu au plecat la momentul la care au fost anunţaţi, deşi protocolul prevede că ei trebuia să plece în două minute, au existat cazuri în care au plecat şi după o oră sau după 70 de minute”, spuneau procurorii la momentul începerii verificărilor cu privire la pacienţii care şi-ar fi pierdut viaţa pentru că ambulanţierii ar fi încercat să facă economie de combustibil pentru a-l fura.

Politica