vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amenzi de aproape 100 mii lei pentru firmele din Olt

Mai multe firme din Olt au fost amendate de inspectorii de Muncă, valoarea sancţiunilor ridicându-se la aproape 100.000 lei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt în luna iulie s-au făcut 202 controale specifice, atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislaţiei specifice au fost: construcţiile, comerţul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri şi persoane şi agricultură.
În funcţie de gravitatea deficienţelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancţiuni contravenţionale, constând în amenzi şi avertismente, dispunându-se totodată măsuri de remediere.
În urma controalelor efectuate, s-au identificat 225 deficienţe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 119 sancţiuni, din care 110 avertismente şi 6 amenzi în valoare totală de 97.000 lei”, arată ITM Olt.
3 persoane au fost prinse muncind la negru, iar celor 3 agenţi economici care le foloseau le-au fost aplicate amenzi în valoare de 60.000 lei.
De asemenea, mai arată ITM, luna trecută, 15 lucrători au fost implicaţi în evenimente de muncă, rezultând 13 persoane cu incapacitate temporara de muncă şi 2 persoane accidentate mortal.
“Cele mai frecvente deficienţe au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal şi a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, a contractelor individuale de muncă şi a modificărilor acestora; neacordarea şi neverificarea folosirii echipamentului individual de protecţie; neefectuarea controlului medical periodic”, potrivit ITM Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vera IONESCU

Politica