joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţişti şi pompieri, în taberele de elevi

Polițiștii Inspectoratului de Poliţie Județean Vâlcea în colaborare cu reprezentanții I.S.U Vâlcea, D.S.V.S.A , A.N.P.C Vâlcea, au acționat, săptămâna trecută, în zona taberelor școlare și a unitaților de cazare care prestează servicii pentru grupurile organizate de copii, anunţă Poliţia Vâlcea.

Activitatea a avut drept scop informarea copiilor, dar şi a celor care îi însoţesc, cu privirela măsurile de autoprotecţie care trebuie adoptate pentru prevenirea faptelor antisociale.

S-a acţionat pe mai multe paliere: verificarea modului de pază și protecție la unitațile de cazare, a condițiilor igienico-sanitare; creşterea vizibilității și prezența activă a polițiștilor în zonele aglomerate; desfăşurarea de controale pe linia I.G.S.U, D.S.V.S.A şi C.J.P.C; întâlniri cu grupuri ţintă în vederea pregătirii antiinfracţionale şi antivictimale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest sens, prin intermediul planului de măsuri, populaţia judeţului Vâlcea sau cea din tranzit a primit în mod direct (prin intermediul materialelor tipizate, a întâlnirilor în comunitate) informaţii referitoare la măsurile de autoprotecţie ce şi le pot lua pentru a nu deveni victime, dar şi referitoare la riscurile la care se expun în cazul comiterii unor infracţiuni”,arată reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Astfel, pe 2 august au fost desfașurate activități de informare la Centrul de Agrement Cozia. Administratorul taberei a fost informat cu privire la supravegherea copiilor, la prevenirea consumului de alcool, tutun sau substanțe interzise, urmând a fi organizată o sesiune de informare cu elevii aflați în tabară.

În aceeași zi la Centrul de Agrement Brădișor au fost purtate discuții, cu 80 de copii și 8 instructori, cu privire la consecintele consumului de alcool, de tutun ,droguri, despre traficul de minori și disparițiile acestora. De asemenea li s-au prezentat riscurile la care se expun în momentul în care sunt abordați pe rețelele sociale de necunoscuți și intră în conversație cu aceștia. Copiii au fost sfătuiți să nu părăsescă tabăra și să nu intre în anturaje dubioase, care manifestă un comportament deviant”, conform IPJ Vâlcea.

Politica