vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 7 milioane lei pentru amenajarea parcului „Ştirbei Vodă”

Primăria Râmnicu Vâlcea a obţinut peste 7 milioane de lei pentru amenajarea parcului „Ştirbei Vodă”, din fonduri europene şi de la bugetul de stat. Viitorul parc va avea o suprafaţă de 10.500 metri pătraţi şi se va întinde la Vest de Stadionul municipal Zăvoi, de-a lungul splaiului Independenţei.

 

Contractul de finanţare pentru proiectul ”Amenajare Parc Ştirbei Vodă” a fost semnat, vineri, de primarul Mircia Gutău. Este voba despre o finanţare nerambursabilă, în baza Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, de 7.150.370,77 lei din fonduri europene şi de la bugetul de stat, bugetului local revenindu-i o contribuţie de 2%, respectiv suma de 145.925,93 lei.

Principalele categorii de lucrări avute în vedere sunt: realizarea de împrejmuiri pe toate laturile suprafeţei amenajate, amenajarea de scări şi de alei pavate cu dale pentru accesul pietonal, realizarea unor zone de odihnă destinate vizitatorilor, amplasarea de bănci, amenajarea unui loc de joacă pentru copii compus din tiroliene şi leagăne, instalaţii pentru persoane cu dizabilităţi, echipamente pentru fitness şi terenuri pentru volei/badminton, realizarea de tablouri de vegetaţie inedite puse în valoare prin amenajări specifice, plantarea de arbori foioşi şi conifere, montarea de gazon rulou, realizarea unui sistem de iluminat fiabil şi eficient, cu stâlpi prevazuţi cu prize ce vor putea fi folosite la decorarea zonei pentru sărbătorile de iarnă, instalarea de sistem video şi wi-fi”, arată reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, vor fi amplasate cişmele de apă potabilă şi va fi introdus un sistem de irigare automatizat. Totodată, Primăria vrea achiziţionarea unei scene demontabile pentru evenimente.

Politica