sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe ancheta UEFA cu privire la incidentele de pe Oblemenco!

Partida CSU Craiova – Honved Budapesta poate aduce două găuri în buzunarul patronului Mihai Rotaru.

 

Un meci fără spectatori și 50.000 euro amendă, cam asta îi paște pe olteni în urma anchetei UEFA, ce va demara la începutul săptămânii. Astfel, patronul Rotaru va pierde de două ori: o dată prin plata amenzii, a doua prin lipsa încasărilor la următorul meci european. De altfel, președintele clubului, Sorin Cârțu s-a arătat afectat de pierderile finanțatorului, sesizând cele două lovituri pe care acesta le va primi: A fost un gest iresponsabil al acestui, nu știu cum să-i spun, pentru că eu nu-l consider suporter, gestul său costă clubul câteva sute de mii de euro. Eu vă garantez că ar fi fost sold out la meciul cu AEK, vă garantez asta. Într-un meci de cupă europeană să faci așa ceva”. 

 

Verdictul forului european poate fi anticipat, întrucât există un precedent similar petrecut sezonul trecut: la partida Sturm Graz – AEK Larnaca, la scorul 0-2, unul dintre asistenți a fost lovit de un obiect în cap. Partida a fost întreruptă timp de o jumătate de oră! Oficialii au decis să o continue, iar meciul a fost reluat și omologat cu rezultatul din teren. Sancțiunile decise de UEFA: 30.000 euro amendă pentru clubul austriac și terenul lui Sturm suspendat o etapă și-ncă o etapă în probatoriu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Honved a depus memoriu la UEFA, după incidentele de pe Oblemenco, nutrind speranța că ar putea câștiga meciul la masa verde. Puțin probabil, dat fiind că meciul a continuat și va fi, cel mai sigur, omologat cu rezultatul din teren. Adică victoria la lovituri de departajare a oltenilor.

Arbitrul Arnold Hunter, personajul central al evenimentelor de pe Oblemenco, a explicat ce-a pățit: „Am avut un șoc fonic în momentul când a explodat acea petard lângă mine. În rest, nu știu ce s-a mai întâmplat”.

În minutul 118 al partidei retur dintre CSU Craiova și Honved o petardă a explodat lângă arbitru, iar o brichetă l-a lovit. Meciul a fost întrerupt 30 de minute și reluat cu arbitrul de rezervă la centru. CSU s-a impus cu 3-1 la penalty-uri.

 

Politica