vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Clanuri de interlopi au coordonat căutare Alexandrei

Surse apropiate anchetei în cazul crimelor din Caracal susţin că acţiunile de căutare a Alexandrei ar fi fost coordonate de clanuri de interlopi.

„Comisarul şef Nicolae Alexe, numărul unu pe operaţiuni în poliţia Olt şi cel care a coordonat acţiunea de la Caracal, a apelat la un apropiat, Remus Rădoi ”Codiţă”, şeful unei reţele uriaşe şi dintre cei mai temuţi oameni din judeţ, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie”, scrie libertatea.ro, relatând despre conversaţiile de pe WhatsApp dintre poliţistul Alexe şi Rădoi ”Codiţă”.

Potrivit Adevărul, de regulă informatorii dau ponturi poliţiei, iar ofiţerii decid. În cazul Alexandrei, a fost exact invers: poliţia a oferit numerele de telefon ale suspectului şi alte informaţii secrete către grupările de infractori, iar Remus Rădoi ”Codiţă” a trimis poliţia la două adrese false ale rivalilor din clanul Oacă în seara în care fiecare minut conta.

Și clanul Oacă cunoştea toate mişcările poliţiei, fiind prieten cu şefii poliţiei din Caracal: Mirea şi Humă, ambii implicaţi în căutarea Alexandrei. Cu un stat în care poliţiile paralele şi-au subordonat poliţia naţională, Alexandra n-a avut nici o şansă.

”Au fost demarate cele 3 percheziţii domiciliare în baza mandatelor obţinute, comisar şef Alexe Nicolae participând efectiv la una dintre percheziţii, iar adjunctul pe linie de ordine publică la o altă locaţie, la niciuna din cele 3 nefiind obţinute date sau indicii relevante în depistarea minorei”, se arată în raportul Ministerului Afacerilor Interne prezentat către CSAT.

Problema e că ambele adrese furnizate de Rădoi şi urmate de întreaga echipă operativă de pe teren, la ordinul comisarului şef Alexe, erau adrese ale oamenilor din clanul Oacă, rivalii lui Rădoi.

Politica