marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Calificare cu emoții! Oltenii au câștigat loteria!

CSU Craiova s-a chinuit cu o echipă mediocră din Ungaria, dar a obținut ce și-a propus: accederea în turul 3 preliminar din Europa League. Meciul a fost întrerupt pentru o jumătate de oră, după ce o brichetă l-a făcut k.o. pe centralul Arnold Hunter.

Bancu și ai săi au atacat din primul minut, dar au ratat semi-ocazii, unele după altele. Le-a fost imposibil să treacă de apărarea compactă, bine-organizată, a unei echipe situată undeva între ligile B și C în fotbalul românesc. Cea mai mare șansă a ratat-o Cicâldău, când a izbit bara la o lovitură liberă în startul reprizei a doua. Într-un meci în care adversarul nu a contat în ofensivă.

În minutul 118 al jocului de pe Oblemenco a izbucnit o bătaie generală, în care Qaka a fost eroul negativ al Craiovei. Din Peluza Nord un obiect l-a lovit pe arbitru. În plus, o petardă a explodat lângă acesta. Centralul Hunter a căzut la pământ. Ambulanța a ajuns în zonă. Hunter s-a ridicat cu greu, dar nu a mai putut continua jocul. În cele din urmă, după o jumătate de oră de haos, rezerva de arbitru a reluat partida, încheiată cu izbânda oltenilor la lovituri de departajare, scor 3-1. Au marcat Ioniță, Fortes și Cicâldău. În următorul tur, Craiova va da peste AEK Atena.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La interviul de la finalul meciului, Mirko Pigliacelli a spus: „A fost o seară specială. E foarte important pentru echipă, pentru club, e că am câștigat. Când am văzut că ajungem la penalty-uri am zis că nu e prea bine, pentru că am stat tot meciul în terenul advers. Dar, pe de altă parte, am fost încântat când au venit loviturile de departajare, pentru că știam că pot prinde mingile. Când am fost copil am mai apărat 3 penalty-uri. Dar, recunosc, ne-a fost puțin teamă că putem pierde meciul cu 3-0, la masa verde”.

Alex Cicâldău a declarat: „A fost un meci cu foarte multe întâmplări. Mă bucur că am obținut calificarea, am fost echipa care o merita. Mă bucur că a ieșit cu victoria noastră. Nu ne-a fost teamă de loviturile de la 11 metri. Știam că Mirko era inspirat la penalty-uri. AEK Atena e o nucă mai tare, dar acum trebuie să ne gândim la meciurile din campionat. Trebuie să avem grijă la recuperare, pentru că urmează meciuri grele”.

Alexandru Ioniță: „Ne bucurăm că am câștigat. Sperăm să facem meciuri bune cu AEK Atena, dar până atunci trebuie să ne gândim la Hermannstadt. S-a acumulat o oboseală, dar importantă e calificarea. Lista de penalty-uri a fost stabilită pe teren. Am făcut o glumă: am zis că execut primul, că am mai ratat penalty-uri. Am luat mingea, am marcat, am câștigat cu ajutorul tuturor. Ioniță a comentat și incidentul din 118: „Ne gândeam că arbitrul putea lua o decizie drastică pentru noi: victoria cu 3-0 la masa verde pentru Honved. Ne bucurăm că meciul a continuat”.

Papură a spus: „Orice victorie e importantă . Puteam închide jocul mai devreme. Am jucat împotriva unei echipe care s-a rezumat să se apere, dar am avut nevoie de penalty-uri. Era păcat ca o astfel de echipă să meargă mai departe. Să sperăm că nu vom avea terenul suspendat, că AEK va veni pe vulcanul de pe Oblemenco. Suporterii sunt ei mai vulcanici, dar sunt cuminți. Relația cu suporterii e aceeași. Dar la Craiova trebuie să câștigi toate meciurile. Am câștigat 6 meciuri, sau câte am câștigat. Dar la Craiova suporterii sunt așa, mai extremiști”.

 

CSU Craiova – Honved Budapesta 3-1 (0-0, 3-1 la penalty-uri)

Au marcat la lovituri de departajare: Ioniță, Fortes, Cicâldău / NGog

Stadion: Ion Oblemenco, spectatori: 22.000

CSU: Pigliacelli – Martic (14 Briceag), Kelic, Acka, Bancu – Cicâldău, Mateiu, Ivanov (75 Qaka) – Bărbuț, Roman (94 Fortes), Vătăjelu (63 Ioniță). Antrenor: Corneliu Papură

Honved: Levkovic (43 Berla) – Ikenne, Batik, Kamber, Lovric, Kukoc (92 Niba) – Kestyus, Moretti, Bano-Szabo – Kulach (78 NGog), Moutari (73 Uzoma). Antrenor: Giuseppe Sannino

Arbitru: Arnold Hunter

Politica