joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Discover Dolj App „face județul perfect și simplu”

Discover Dolj App este aplicația oficială a Consiliului Județean Dolj dezvoltată pe platforma Eventya care a devenit disponibilă gratit pentru Iphone și Android. Ghidul turistic digital al județului a fost prezentat de Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj (CJ Dolj), vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, Larisa Răducan, director executiv al Direcției de Imangine CJ Dolj și Andrei Nanu, specialist IT.

Proiectul va fi susținut din fondurile Consiliului Județean, iar cheltuielile se ridică la suma de 2.400 lei, plătiți lunar. Banii vor merge către o firmă de specialitate din Sibiu, care se ocupă de mentenanță, upgrade, dar și de un viitor ghid audio. Aplicația este disponibilă în limba română, dar și în engleză.

Consiliul Județean Dolj întâmpină utilizatorii cu mesajul :„Bine veniși! Ce face Doljul perfect și simplu?”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ion Prioteasa a făcut o scurtă descriere a platformei. Ideea a venit în momentul în care 6 tineri au întrebat ce pot vizita în Craiova. Platforma nu a fost făcută doar pentru turiști, ci și pentru doljenii care vor să descopere sau să redescopere frumusețile județului.

Astăzi, punem Doljul undeva pe o linie mai accesibilă pentru cei care vor să cunoască mai multe despre județ. Trebuie să pornim de la niște concluzii pe care le-am tras în ultimii ani. Doljul și Craiova s-au dezvoltat. Sunt locuri care merită să fie văzute. S-au investit bani foarte mulți. Avem un centru istoric al Craiovei, poate cel mai frumos din România. Avem cel puțin două muzee foarte importante și un aeroport cu care ne mândrim. În ultimul timp ne-am lovit de câteva probleme, legate de cei care vizitează județul. Ne-am întâlnit cu un grup de operatori la nivel național care au vizitat județul Dolj și care a văzut lucruri frumoase, pe care nu și le imagina. Zone turistice și istorice. Altă dată, am fost pe aeroportul din Craiova, exact când venea un avion de la Londra. Un grup de 6 tineri ne-a întrebat ce ar putea să vadă în Craiova. Atunci, sigur că am luat o hătărâre, să facem un info-chioșc pe aeroport. Dar am hotărât că ne-ar trebui mai mult decât atât. Ne-ar trebui o platformă care să fie folosită de toți cei care vor să vină în Craiova și în județul Dolj. Firmele private vor putea să și construiască o pagină privată. Colegii noștri au primit această misiune. Ce am realizat? Am realizat o platformă care poate fi descărcată pe telefonul mobil. Are aproximativ 650 de pagini și cuprinde toate domeniile de activitate ale județului”, a spus Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

Politica