miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Filă de istorie! Victorie la Dinamo acasă după 25 de ani!

Golurile lui Bărbuț și Roman au adus toate punctele din fieful câinilor. Craiova lui Papură merge perfect.

Ultima dată când oltenii s-au mai bucurat de un succes pe terenul lui Dinamo a fost în octombrie 1994. Pițurcă era la timona echipei, iar Jerry Gane marca golul victoriei. Bancu și colegii săi au depășit complexul ce data de două decenii jumătate. Juveții au profitat din plin de situația delicată și forma execrabilă prin care trec câinii. În conflict cu suporterii, Dinamo a început sezonul cu un dezastru: 0-5 pe terenul lui Hagi.
Mai mult, la mijlocul reprizei, Dinamo și-a pierdut și antrenorul, ridicat cu ambulanța de la stadion, suspect de stop cardio-respirator. Evenimentele i-au năucit pe jucători, iar oltenii au profitat. Bărbuț a deschis scorul, la zece minute de la reluarea jocului, iar la mijlocul actului secund, Mihai Roman, din trei metri, a desăvârșit victoria. Este cea de-a patra victorie consecutivă obținută de Craiova lui Papură, împărțite pe competiții: două în Liga 1, două în preliminariile Europa League.

Dinamo Bucuresti – CSU Craiova 0-2
Au marcat: Bărbuț 35, Roman 65
Stadion: Arena Națională, București, spectatori: 10.000
Dinamo: Piscitelli – D. Ciobotariu, Klimavicius, M. Popescu, Sin – Mrzljak, Al. Răuță – G. Crețu, Bru, Montini – D. Popa (46 Sorescu). Antrenor: Eugen Neagoe.
CSU Craiova: Pigliacelli – Borța (57 Vlădoiu), Martic, Acka, N. Bancu – Ivanov, Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, M. Roman (79 Fortes), Baiaram (46 Vătăjelu). Antrenor: Corneliu Papură.
Arbitru: Istvan Kovacs / Asistenți: Vasile Marinescu, Ovidiu Artene

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica